Hirdetés
. Hirdetés

Teszt: APC Smart-UPS 1500VA LCD 230V

|

Az erőteljes Smart-UPS munkaállomáokhoz és kiszolgálókhoz is használható, kijelzője révén szoftver nélkü is ellenőrizhető akár a várható akkumuátor élettartam is.

Hirdetés

A szokásos asztali (illetve asztal alatti) designt követték az új Smart-UPS tervezésekor is. A hasábot formázó vonali interaktív szünetmentes áramforrás hátoldalán 8 IEC csatlakozó várja a fogyasztókat (PC, kiszolgáló, storage, monitor és/vagy perifériák).


Ez a modell kétsoros, testre szabható LCD kijelzővel is rendelkezik, amely pontos állapotinformációkat, diagnosztikai és teszt funkciókat és napló ellenőrzési lehetőséget biztosít, még a készülék gyári számát is előcsalhatjuk belőle. Egyik leglényegesebb újítás, hogy az akkumulátor várhatóan hátralévő élettartama is megjeleníthető, így nem kell váratlan szolgáltatás kieséssel számolnunk akkor sem, ha a mellékelt szoftvert nem telepítettük fel a védett konfigurációra. A készülék az APC InfraStruXure Central rendszerben központosítva menedzselhető.


Tesztünk során 156 Wattal terheltük a rendszert, ami 19 százalékos megterhelést jelentett. A Smart-UPS ilyen kis terhelés mellett 1 óra 28 percen át volt képes biztosítani a tesztfogyasztó áramellátását. A gyártó adatai szerint egy közepes, 490 wattos teljesítményű kiszolgálót is képes 14 percen át táplálni a rendszer, ami bőven elég pár perces várakozáshoz és szükség esetén a biztonságos leálláshoz.

A tesztelt modellben is megtalálható egy zöld (energiatakarékos) funkció, ami a nem használt részegységeket kikapcsolva javítja a szünetmentes egység hatásfokát. A beépített fogyasztás és hatásfok mérők segítik az ellenőrzést. Az új kapcsolható aljzatok révén a nem kritikus fogyasztók kiiktathatók, késleltetve is.

A készülék teljesítménye és képességei - például az üzem közben telep csere - lehetővé teszik, hogy nem csak munkaállomások, hanem kiszolgálók védelmét is elláthassa.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.