Hirdetés
. Hirdetés

Tesztelhető a Microsoft Aurora szervere

|

Letölthető a Small Business Server Aurora és az új Windows Home Server bétája.

Hirdetés

A Microsoft bejelentette, hogy elkészült a felhőben járó Small Business Server (SBS) Aurora első publikus bétájával, amely már letölthető a redmondi szoftvercég oldaláról. A megoldás egy kicsit eltér az SBS termékcsaládjuktól, mivel erősen támaszkodik a felhőben elérhető szolgáltatásokra. A megoldást a Microsoft leginkább a kisebb - maximum 25 munkavállalóval rendelkező - cégeknek szánja, akik a segítségével egy könnyen kezelhető szerveroldali megoldáshoz juthatnak, amely képes például az Exchange Online közreműködésével nagyvállalati szolgáltatásokat is nyújtani.

 

 



Az Aurora a fenti okok miatt "ideális első szerver" lehet a készítőjének a megfogalmazása szerint, amely leginkább azon cégeknek lehet érdekes, akik soha nem használtak még semmilyen szervert munkamenetünk támogatásához. Az Aurora képes lesz ezen felül automatikus adatmentésre, az adatok központi kezelésére és a távoli elérés kiszolgálására, valamint például az Exchange Online és a SharePoint Online szolgáltatásokkal való együttműködésre.

A Microsoft korábbi ígérete alapján még e hónapban érkezhet a Small Business Server 7 első publikus bétája is, amely az SBS termékcsalád legfrissebb változatának számít. Az Aurorával ellentétben az SBS 7 nagyobb szervezeteket is képes lesz kiszolgálni, és kevésbé támaszkodik majd a felhőben elérhető szolgáltatásokra. A megújuló szerveroldali programcsomagot a Microsoft a legfrissebb megoldásaival vértezi majd fel - Windows Server 2008 R2, Exchange Server 2010 SP1, SharePoint 2010 Foundation, Windows Server Update Services 3.0 és SQL Server 2008 R2 – amely szoftverekkel értelemszerűen bővülnek majd az SBS képességei is.

Kipróbálható az új Home Server

Az SBS Aurora tesztverziójával párhuzamosan a Microsoft kiadta a Windows Home Server V2 (kódneve: Vail) legfrissebb béta verzióját is, amely már szintén letölthető a redmondi szoftvercég Connect oldaláról. Az otthoni szerver második kiadásának első publikus bétája még áprilisban jelent meg, amely időszak óta a fejlesztők finomítottak egy kicsit a szoftver kódján. A V2 a készítőinek a beszámolója alapján a Windows Server 2008 R2 platformon alapul, amely rendszert az otthoni használata alakítottak át. A Microsoft négy újdonságot emel ki az új kiadással kapcsolatban: a kiterjesztett média megosztást és terítést az otthoni és céges hálózaton belül, a továbbfejlesztett több klienses adatmentést, az egyszerűbb telepítést és a jobb személyre szabhatóságot. E mellett a Vail képes lesz a házon belül található Mac operációs rendszerek kezelésére is, akár automatikus adatmentést is készítve a háttértáraikról.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.