Hirdetés
. Hirdetés

Tesztelhető a Windows 7-es Embedded

|

A Microsoft elérhetővé tette a Windows Embedded Standard 2011 első technológia előzetesét.

Hirdetés

Kipróbálható a Windows Embedded legújabb verziójának, az eddig "Quebec" kódnéven futó Standard 2011-nek az első technológiai előzetese (Community Technology Preview). A kütyük és egyéb kliens és szerver oldali eszközök kezelésére alkalmas operációs rendszer tesztverziója letölthető a szoftvercég Connect oldaláról.

 

 

win-embedded_1.jpg
 

 

 

A megoldás olyan eszközök vezérlésére lett felkészítve: mint pénztárgépek, pénzkiadó automaták (ATM), ipari vezérlők, IP-telefonok, szerver termékek, Windows alapú vékony kliensek, fejlett elektronikai eszközök vagy speciális kézi berendezések. Vagyis a Windows Embedded felhasználható például okos telefonokon és egyéb médialejátszó kütyükön is (a Windows Mobile és a Zune eszközöknél már a háttérben egy korábbi verziója zakatol).

Windows 7 alapú ATM-ek


A mostani tesztverziója habár elsőként a fejlesztők számára lehet érdekes, mégis az ő termékeikkel végső soron mi fogyasztók is szembesülni fogunk. S mivel a legújabb Embedded több funkciót is megörököl a Windows 7-től, ezért várhatóan okosabb, könnyebben kezelhető eszközök lesznek fejleszthetőek a segítségével.

A Windows Embedded Standard 2011 ugyanis egyrészt örökölt olyan céges funkciókat az október 22-én megjelenő Windowsból, mint az Active Directory kezelést, és olyan alkalmazásokat, mint a Terminal Services, a System Center Configuration Manager és a Terminal Services and Virtual Desktop Infrastructure (VDI). Másrészt olyan kliens oldali alkalmazások is a részei, mint az Internet Explorer 8, a Windows Media Player 12, a Remote Desktop Protocol 7.0. S közben .NET Framework 3.5 és 64 bites rendszerek támogatásával is ellátták.

A felhasználói élményről pedig az átemelt Aero felület, a WPF-támogatás (Windows Presentation Foundation), és a többujjas érintőképernyő-kezelés gondoskodik. Képzeljük el, hogy mindez például milyen bank automatákat eredményezhet, amelyeken ma még sokszor Windows XP Embedded fut.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.