Hirdetés
. Hirdetés

Titkosítva kommunikálnának az idegen lények?

|

A volt NSA munkatárs szerint azért nem halljuk őket, mert a titkosított rádiójelek nem különböztethetők meg a háttérzajtól.

Hirdetés

Edward Snowden, a világméretű amerikai titkosszolgálati lehallgatási botrány kirobbantója egy interjú során azt találta mondani, hogy azért nem bukkantunk eddig idegen lények nyomára az univerzumban, mert az általuk használt kommunikáció olyan jól titkosított, hogy egyáltalán nem különböztethető meg a háttérzajtól. Valójában tehát vesszük az adásukat, csak éppen nem tudunk róla, mert elmerül a kozmikus háttérsugárzás rengetegében. Ha mindez igaz, akkor sajnálattal állapíthatjuk meg, hogy nem igazán akarnak kapcsolatba lépni velünk, hiszen ellenkező esetben vennék a fáradságot, és olyan jeleket sugároznának, amelyek képesek vagyunk jelenlegi technikai színvonalunkon értelmezni.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.