Hirdetés
. Hirdetés

Tíz és feledik születésnap

|

A SCI-Network tervezett születésnapi rendezvénye rendhagyóra sikeredett: költözés lett belőle. Az új helyen az új terveket ismertették.

Hirdetés

A SCI-Network 1997-ben alakult, a SCI-Modem egyik utódja lett. Kifejezetten hálózati rendszerintegrátori szerepet vállaltak a kezdetektől: informatikai hálózatokat és ahhoz kapcsolódó elemeket érintő megoldásokkal foglalkoznak. Kifejezetten a közép- és nagyvállalati vevőkört célozzák meg, hiszen nagy sávszélességű, igényes távközlési megoldásokra általában itt van szükség.

2007 előtt kezdődött a GVOP 4.2.2. projekt: persze ez a rövidítés anyira nem közismert. Olyan pályázatról van szó, amelyben hátrányos helyzetű kistérségek nagy sávszélességű internet-ellátottságát kellett megoldani. Több térségben a SCI-Network fővállalkozóként, más térségekben szakmai alvállalkozóként dolgozott, illetve dolgozik. Összetett feladatokat kellett megoldania, minden téren: változatos volt a vállalkozói környezet, a feladatok, de az egyes térségek földrajzi viszonyai is más-más megoldást követeltek. Az alkalmazott megoldások közt van optikai és mikor gerinc-, mikor HFC KTV hozzáférés - a nagy sávszélességből az önkormányzat és felhasználók elsősorban a kábeltévé előnyeit élvezhetik. Egyes területeket WIMAX, másokat WiFi hozzáféréssel láttak el.

Másik nagy munka a MÁV IP-hálózatának rekonstrukciója volt, ahol alvállalkozóként dolgoztak. Ez jelentősen különbözik a kistérségi megoldásoktól, hiszen míg ott az egészet szinte a semmiből kellett felépíteni, szabadon lehetett tervezni, itt egy meglévő rendszert kellett migrálni - úgy, hogy a rendszernek közben folyamatosan működnie kell. A SCI-Network a nagy hálózatok felügyeleti rendszerére is kínál megoldásat: ilyen az InfoVista porfesszionális állapotfigyelő rendszer.

Megszerezték a Cisco silver partner minősítést, négy céges specializációval, és a 3Comnak is silver partnerei. Szoros a kapcsolatuk a Checkpointtal; a Telsey VoIP-os eszközei mellett az osztrák Ocilion IPTV megoldásait használják.

Az idén a GVOP keretében telepített rendszerek utógondozása van a tervek között, ami szükség szerint bővítést, fejlesztést jelent. A Cisco partnerségtől sokat várnak, illetve a LAN-WAN infrastruktúra tervezésben, építésben terveznek nagyobb munkákat. Saját kiegészítő és értéknövelő eszközök fejlesztése is napirenden van, ezek főleg a hálózatfelügyelet terén alkalmazhatók. Az FTTx szolgáltatói rendszerek kiépítésében is látnak fantáziát, ám ehhez szolid létszám-, illetve telephelybővítésre lesz szükség.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.