Hirdetés
. Hirdetés

Töltse a szombatot a Magyar Ősrobottal és alkotójával!

|

A Magyar Ősrobot és alkotója a Múzeumi Szombatok rendezvénysorozat következő vendége a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum tanulmánytárában.

Hirdetés

A magyar informatikatörténet élő legendája, dr. Muszka Dániel matematikus nyolcvanéves. Muszka Dániel az 1950-es években tervezte meg a ?Katicát" az első magyar műállatot, amelynek autentikus, működő másolatát a Tanulmánytár őrzi.

A kis ?robot" a pavlovi feltételes reflexeket modellezi, követi a zseblámpa fényét, hallja a sípszót, érzékeli a fájdalmat és a simogatást - és tanítható.

A családi nap résztvevői az eredeti alkotó interaktív előadásában ismerkedhetnek meg a kedves és meglepő tárggyal.

Program

2010. június 12. szombat 10 ? 17 óráig

10:00-tól- Óránként szakmai tárlatvezetések a számítástechnikai gyűjteményben. Délelőtt és délután robotbemutató.

14:00 - 17:00 Beszélgetés Muszka Dániellel. Az ünnepelt interaktív Katicabogár-bemutatója. Kovács Győző és Bohus Mihály személyes hangú előadásai. Meglepetés!

Alkotóműhely: Élőzene modellezése kottaíró szoftverrel és szintetizátorral.

 

1117 Budapest, Prielle Kornélia u. 10.

(a Prielle Kornélia és a Szerémi út sarkán)

Tel.: 204-4092; 06 30/693 3408

marta@mmkm.hu

www.omm.hu


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.