Hirdetés
. Hirdetés

Tömegek keresik az eltűnt repülőt

|

A szombaton eltűnt maláj utasszállító nyomait crowdourcing eszközökkel is kutatják.

Hirdetés

Egy amerikai műholdas cég az internetes közösség segítségével próbálja felkutatni az MH370-es járat nyomait. A coloradói vállalatnak öt műholdját állították arra a körzetre ahol a repülőgép nyom nélkül eltűnt, de a közel 3200 négyzetkilométernyi területről készült képek gyors elemzésére azonban nincs kapacitásuk.

Hirdetés

A cég sajtóközleménye szerint azok, akik szeretnének csatlakozni a kutatáshoz a Tomnod platformra történő regisztráció után már meg is kezdhetik a keresést. Sok önkéntest várnak, mert a vállalat folyamatosan tölti fel az újabb és újabb képeket.

 

Nem ez az első eset, hogy a netlakók segítségével próbálnak kutatni egy katasztrófa után. Tavaly novemberben a Fülöp-szigeteket letaroló Hiyan hurrikán után a több ezer önkéntes vett részt a mentőmunkálatokban ilyen módon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.