Hirdetés
. Hirdetés

Tortával búcsúztatta a Microsoft az IE6-ot

|

A Microsoft emelkedett hangulatban siratta el az Internet Explorer 6-ot: a böngésző piaci részesedése egy százalék alá esett Amerikában. A cég munkatársainak jókedvét tovább javíthatta, hogy a nagy rivális Google kínos marketingbotránnyal blamálta magát.

Hirdetés

Az IE6
Az IE6

A Microsoft szolid halotti tort ült az Internet Explorer 6 felett; a megemlékezésen torta is került az asztalra – írja a BBC News. A szoftvergyártó e formabontó gyászszertartás keretében jelentette be, hogy internetes böngészőjének legrégebbi, még forgalomban lévő verziója lassan végleg eltűnik a piacról. A legfrissebb adatok szerint az Egyesült Államokban már csak a felhasználók kevesebb mint egy százaléka használja ezt a sokat szidott programot – nem csoda, hogy a gyártó képviselői könnyű szívvel számoltak be támogatásának megszüntetéséről.

Keserédes búcsú

„Ideje pezsgőt bontani, hiszen a Net Applications legfrissebb adatai szerint az IE6 Egyesült Államok-beli felhasználóinak száma hivatalosan is egy százalék alá esett” - kommentálta az eseményt blogbejegyzésében Roger Capriotti. Az Internet Explorer marketingjéért felelős divízió igazgatója bízik abban, hogy ezután már a notórius IE6-rajongók is korszerűbb verzióra váltanak majd.

„Reményeink szerint mindez azt jelenti, hogy a fejlesztők és IT szakemberek felismerték (…), nem érdemes egy ilyen elavult böngészőt támogatniuk” - tette hozzá Capriotto.

Richard Edwards, az Ovum vezető elemzője szerint nem meglepő, hogy a Microsoft vezetői örülnek az IE6 bukásának. „Ha jól emlékszem, egy szoftvermagazin már a bemutatásakor azt írta róla, hogy ez 'minden idők egyik legrosszabb szoftverterméke'” - jellemezte a böngészőt a szakértő.

Balsikerű marketingkampány

A Microsoft munkavállalóinak hangulatán minden bizonnyal az is sokat javított, hogy a nagy versenytárs Google rendkívül kellemetlen hirdetési botrányba keveredett. A cég kénytelen volt hátrébb rangsorolni saját böngészőjét, a Chrome-ot a keresőtalálataiban, miután Aaron Wall, a SEO Book főszerkesztője kiszúrta, hogy internetes blogokon elhelyezett, fizetett videókkal próbálják népszerűsíteni a rendszert.

A keresőóriás sietve elhatárolódott a kampánytól, ami szóvivőjük szerint egy külsős marketingcég, az Essence Digital magánakciója volt. A cég elismerte a hibáját, és külön közleményben kért elnézést a Google-től.

Danny Sullivan keresőszakértő szerint nem csoda, hogy a cég igyekszik másra hárítani a felelősséget: „A Google folyamatosan hangsúlyozza, hogy kemény harcot folytat a fizetett linkek és a 'gyenge' tartalmak ellen; nem csoda, hogy kellemetlenül érinti őket, ha kiderül, hogy a Chrome böngészőt is ilyen módszerekkel reklámozzák” - írta blogján a szakember.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.