Hirdetés
. Hirdetés

Történelmi győzelmet aratott az Apple

|

Megszületett az ítélet az Apple és a Samsung szabadalmi perében. A kaliforniaiak "totális győzelmet" arattak; a koreaiaknak egymilliárd dolláros kártérítést kell fizetniük.

Hirdetés

A kaliforniai kerületi bíróság pénteken kihirdetett döntésében úgy határozott, hogy a Samsungnak 1,05 milliárd dolláros kártérítést kell fizetnie az Apple-nek: az ítélet szerint a koreai gyártó okostelefonjaiban és táblagépeiben több, a kaliforniaiak által bejegyzett tervezési és technológiai szabadalmat megsértett.

Az Apple történelmi győzelmet aratott, ami a szakértők szerint az egész iparág jövőjére komoly hatással lehet. Annál is inkább, mivel így a Samsung több készülékét betilthatják az Egyesült Államokban.

Az esküdtszék szinte valamennyi vitatott kérdésben az Apple javára döntött. A cupertinóiak elégedettek lehetnek: annak ellenére is, hogy a megítéltnél jóval borsosabb, 2,75 millió dolláros kártérítésre számítottak.

A Samsung hoppon maradt

A bíróság az ítélet felolvasását követően visszavonult, hogy lehetőséget biztosítson az ügyvédeknek a döntés megvitatására, és arra, hogy még a testület feloszlatása előtt feltegyék esetleges kérdéseiket az esküdteknek.

David Steel, a Samsung North America Strategic Marketing csoportjának rangidős alelnöke, végigülte az ítélethirdetést. Steel nem válaszolt az újságírói kérdésekre, és a bíróság visszavonulása után elhagyta a tárgyalótermet.

Az Apple tavaly perelte be a Samsungot: azzal vádolták őket, hogy egyes készülékeikben több, az iPhone és az iPad designjával és technológiai megoldásaival kapcsolatos szabadalmat lemásoltak. A Samsung természetesen visszaperelt; a bíróság a koreai cég valamennyi kifogását elutasította, és „nulla” dolláros kártérítést ítélt meg nekik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.