Hirdetés
. Hirdetés

Toshiba: kitartunk!

|

A HD DVD tábor prominens képviselője leszögezte: semmi sincs veszve a Warner Bros. bejelentésével.

Hirdetés

A Warner pénteken jelentette be döntését, ami rosszabbkor nem is jöhetett volna a HD DVD tábornak. Hétfőn kezdődött ugyanis a Consumer Electronics Show (CES) Las Vegasban, ahol mindkét formátum képviselői ütős bejelentésekkel igyekeztek (volna) eldönteni a háborút. A Warner nyilatkozata által keltett zavart jelzi, hogy a HD DVD legnagyobb támogatói, a Microsoft és a Toshiba egyaránt lemondták a CES-re meghirdetett sajtótájékoztatókat és találkozókat.

A Toshiba azonban gyorsan rendezte sorait: tegnap közölte, hogy a HD DVD messze van még attól, hogy holtnak lehessen nyilvánítani. Akio Ozaka, a vállalat amerikai részlegének fogyasztói termékek üzletágának vezetője leszögezte: a Toshibának továbbra is meggyőződése, hogy a HD DVD a legjobb formátum az otthoni felhasználók igényei számára. "Annál is inkább meglepett bennünket (a Warner lépése), mivel a HD DVD iránti kereslet jelentősen fellendült az Egyesült Államokban és a világ más részein egyaránt" - tette hozzá Ozaka. Jodi Sally, a Toshiba America digitális audio és video termékekért felelős marketing igazgatója elismerte, hogy a Warner nehéz pillanatokat okozott, de a Toshibát már többször nyilvánították halottnak.

Peter King, a CES-en résztvevő Strategy Analytics brit elemző cég munkatársa szerint érdekes, hogy a Toshiba vezetőit csupán "meglepte" a Warner bejelentése. Talán pontosabb lenne úgy fogalmazni, hogy "porig sújtotta" őket a döntés. King szerint nehéz megmondani, hogy ezután merre veszi az irányt a Toshiba, talán igyekeznek majd elfogadtatni a HD DVD formátumot a PC piacon. Tény ugyanakkor, hogy míg a nagyfelbontású háború vége rossz hír a Toshibának, jó hír a fogyasztóknak. A szórakoztatóipar most már felsorakozhat egy formátum mögé, az árak csökkenni fognak.

Ami a Microsoftot illeti, szintén a CES-en cáfolta a redmondi vállalat, hogy beépített HD DVD meghajtóval szállítaná ezután az XBox konzolokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.