Hirdetés
. Hirdetés

Toshiba: még tovább késik a HD-DVD

|

A Toshiba szerint néhány hetes késés várható a HD-DVD lejátszók megjelenését illetően, amelyek így áprilisnak azon szakaszában kerülnének boltokba, amikor az első HD-DVD-n kiadott mozifilmek is.

Hirdetés

A HD-DVD egyike azon újgenerációs optikai adattárolóknak, amelyek a jelenlegi DVD-t szeretnék leváltani. Vetélytársa a Blu-ray, amely mögött olyan nagyvállalatok állnak, mint a Sony, és az általa alapított csoport.

Januárban a Toshiba szóvivője még úgy nyilatkozott, hogy március folyamán küldik boltokba az első lejátszókat. A HD-XA1 és HD-A1 modellek 799, illetve 499 dollárt kóstálnak majd. A legújabb közlemény azonban így szól: "A Toshiba jelenleg a lejátszói végleges kereskedelmi forgalomba kerülési dátumán dolgozik a partnereivel. Hogy tovább növelhessük a kezdeti népszerűséget, úgy döntöttünk, hogy az első filmekkel egy időben dobjuk piacra a HD-DVD lejátszókat."

A múlt héten a Warner Home Video bejelentette, hogy április 18-án két HD-DVD-s filmet jelentet meg (Millió dolláros bébi, Az operaház fantomja). A Sony Pictures ezzel szemben május végére időzítette első Blu-ray filmjeit, ugyanis akkortájt érkeznek a Samsung legújabb lejátszói is.

A legnagyobb gondot talán a PlayStation 3 késése okozza. Az eredeti tavaszi megjelenéshez képest novemberre csúsztatták a játékkonzol premierjét. Mivel a készülékben is Blu-ray olvasó található, így ez lett volna az új formátum legfőbb népszerűsítő eszköze. Ezt pedig kihasználhatja a HD-DVD mögött álló csoport, így az a néhány hetes csúszás igazán jelentéktelen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.