Hirdetés
. Hirdetés

Tovább karcsúsodik a Siemens

|

Egy újabb, távközléssel foglalkozó tevékenységét adta el a Siemens, az új cég vállalati kommunikációval foglalkozik.

Hirdetés

A Siemens másfél éve alapította meg a Siemens Enterprise Communications vállalatát, azzal a nem titkolt céllal, hogy a vállalati távközléssel foglalkozó üzletágat értékesítse. A felvásárlás idén októberben ért véget, a The Gores Group pénzügyi befektetővel közösen alapított a Siemens egy új céget. A közös cég Siemens Enterprise Networks (SEN) Group nevet fogja viselni. Azért beszél a két cég csoportról, mert a pénzügyi befektető két, korábban megvásárolt céget is beolvaszt ebbe a csoportba. Így a SEN Group három cégből áll: egyik a Siemens Enterprise Communications, másik a hálózati rendszerekkel és biztonsági megoldásokkal foglalkozó Enterasys, a harmadik pedig a call centerek számára szoftvereket fejlesztő SER Solutions cég.

Az újonnan alakult vegyes vállalatnak a pénzügyi befektető csoport 51, a Siemens pedig 49 százalékos tulajdonosa. A The Gores Group számára ez a legnagyobb akvizíció, míg korábban pár száz millió eurós árbevételő cégeket vásároltak meg, a Siemens Enterprise Communications 3,1 milliárd eurós árbevételt mondhat magáénak. A SEN Group vezetését James R. O'Neill, a pénzügyi befektető csoport ügyvezető igazgatója veszi át.

A Siemens több éve igyekszik megszabadulni távközléssel foglalkozó részlegeitől. 2005 nyarán a mobiltelefonok gyártásával foglalkozó részleget a tajvani BenQ vette át (a Siemens 450 millió eurót fizetett ezért a BenQ-nak), ám a masszívan veszteséges vállalatot egy év múlva bezárták. 2006 nyarán megalakult a Nokia Siemens Networks, a sikeresebb vállalkozás a távközlési cégek számára gyártott hálózati eszközökkel foglalkozik.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.