Hirdetés
. Hirdetés

Tovább terjed a DSL

|

Március végére átlépte a 150 milliós határt a telefonvonalas szélessávú internetelőfizetések (DSL) száma világszerte.

Hirdetés

Ez 39 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbihoz képest - derül ki a DSL Forum tanulmányából. A növekedés mozgatórugója a gyors web-kapcsolattal elérhető szolgáltatások, mint az online telefon vagy az internetes televíziózás iránti egyre nagyobb érdeklődés.

A legnagyobb mértékben, 10 millióval Kínában nőtt a DSL előfizetők száma, míg az Egyesült Államokban 5,6 milliós volt a bővülés. Kiugró, 700 százalékos növekedés volt az indiai DSL piacon a vizsgált időszakban, aminek köszönhetően az előfizetők száma átlépte az egymilliót. A legtöbben, 29,3 millióan Kínában rendelkeznek DSL előfizetéssel, az ázsiai országot az Egyesült Államok és Japán követi 22,2 illetve 14,6 millió felhasználóval. Magyarországon március végén a Nemzeti Hírközlési Hivatal adatai szerint 455 ezer DSL előfizető volt, ez 70 százalékos növekedést jelent 2005 márciusához képest.

DSL előfizetések száma
Forrás: DSL Forum, NHH
(millió, 2006. I. né.)

Kína 29,36
Egyesült Államok 22,22
Japán 14,57
Németország 11,10
Franciaország 10,21
Egyesült Királyság 7,92
...
Magyarország 0,45

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.