Hirdetés
. Hirdetés

Tovább vizsgálják az iPad-ügyet az ausztrálok

|

Az Apple-nek nem sikerült egyezségre jutnia az ausztrál verseny- és fogyasztóvédelmi hivatallal. A gyártót a vásárlók félrevezetésével vádolják.

Hirdetés

Az Ausztrál Verseny- és Fogyasztóvédelmi Hivatal (Australian Competition and Consumer Commission, ACCC) szerdán jelentette be, hogy nem sikerült peren kívüli megegyezésre jutniuk a versenyszabályok megsértésével és a fogyasztók megtévesztésével vádolt Apple-lel. A hatóság szerint a kaliforniai gyártó hirdetéseiben valótlanul állította, hogy új táblagépe, az iPad 3 4G-kompatibilis: az eszköz ugyanis nem képes együttműködni az Ausztráliában szabványos 4G LTE és WiMAX hálózatokkal.

Az ACCC március 28-án, a fogyasztóvédelmi törvény megsértése miatt nyújtott be keresetet a cég ellen a Melbourne-i Szövetségi Bíróságon. Az Apple részben elismerte a hatóság vádjait, és beleegyezett, hogy kártalanítsa a vásárlókat, valamint a következő szöveget helyezze el a boltjaiban és a hirdetési felületein: „Ez a termék támogatja a nagyon gyors mobilhálózatokat. Ennek ellenére nem kompatibilis a jelenlegi ausztrál 4G LTE és WiMAX hálózatokkal.”

Az ország vezető szolgáltatója, a Telstra az 1800 MHzes tartományban működteti szélessávú mobilhálózatait; a legújabb iPad ezzel szemben csak a 700 és 2100 Mhzes sávokat tudja használni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.