Hirdetés
. Hirdetés

Továbbra is a HP és az IBM uralja a szerverpiacot

|

Az IDC adatai szerint a HP és az IBM a szerverpiac közel hatvan százalékán osztozik. Közel öt százalékkal csökkentek az eladások; a Dell volt az egyetlen nagy gyártó, amelyik a második negyedévben növelni tudta a részesedését.

Hirdetés

Az IDC kedden kiadott elemzése szerint a Hewlett-Packard (HP) és az IBM szilárdan tartja vezető helyét a szerverpiacon: előbbi a 29,6, utóbbi pedig 29,2 százalékos részesedéssel rendelkezik.

A második negyedévben a nemzetközi szervereladásokból befolyó bevétel 12,6 milliárd dollár volt, ami a tavalyi év azonos időszakához képest jelentős, 4,8 százalékos csökkenést jelent. A gyártók összesen kétmillió darab eszközt szállítottak ki: 3,6 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.

A Dell volt az egyetlen olyan gyártó a top 5-ben, amelyik az idei év második negyedében számottevő mértékben növelni tudta a részesedését. A cég az előző év azonos időszakához képest 5,9 százalékos bevételnövekedést ért el, így eddigi történetének legnagyobb, 16 százalékos részesedésével a gyártók rangsorának harmadik helyére küzdötte fel magát. A negyedik helyen hat százalékos részesedéssel az Oracle, az ötödiken pedig 3,9 százalékkal a Fujitsu áll.

Az IDC szerint a kedvezőtlen piaci folyamatok oka a gazdasági válság és a frissítési ciklusok elhúzódása volt. Európában és Japánban szemmel láthatóan csökkent, az Egyesült Államokban, Ázsiában és a Csendes-óceáni térségben viszont nőtt a piaci kereslet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.