Hirdetés
. Hirdetés

Továbbra is növekszik az IT-iparág

|

Az informatikára fordított kiadások az idén várhatóan elérik az 1,7 billió dollárt, nagyrészt a számítógép-eladások miatt.

Hirdetés

Az amerikai Gartner piacelemző cég szerint 2007-hez képest világszinten 8 százalékkal bővül az idén az IT-iparág. A felmérés szerint azonban a valóságban nem ilyen rózsás a kép, mivel a növekedés nagyrészt a gyengélkedő dollárnak köszönhető, változatlan árfolyam mellett a bővülés mindössze 4,5 százalékos lenne. Nagyobb mértékű piaci növekedés döntően így is csak a fejlődő országokban várható.

A nemzetközi gazdasági visszaesés ellenére nem várható, hogy kevesebbet költenek majd IT-re - nyilatkozta a Gartner alelnöke, Jim Tully, aki szerint az elkövetkező években, bár csökken a növekedés mértéke, de a piaci fundamentumok erősek maradnak. Eközben a fejlődő országok elavult rendszereinek cseréje és a technológiai váltás továbbra is biztosítja a növekedést.

A Gartner szerint 2008-ban 10 százalékkal növekednek a szoftvereladások is, ami az IT szolgáltatási piac fejlődését is segíti, amely 9,4 százalékkal növekedhet az idén. A hardverek terén a PC-k adják továbbra is a bővülés legnagyobb részét, mivel a piac 60 százalékát egyébként is ezek teszik ki, és meglepő módon az idén is erősek lesznek a számítógép-eladások.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.