Hirdetés
. Hirdetés

Trükkös Google fogások

|

Eddig csak keresett és levelezett, naptárazott a Google-lal? Kihagyta a lehetőségek 90%-át! Átváltások, komplex egyenletek megoldása, küldeménykövetés és 55 mókás apróság.

Hirdetés

A Google egy olyan intézmény, mely folyamatosan fejleszti termékét, ami tulajdonképpen egy világ az interneten belül, a Google világa. Legtöbben megrekedünk a keresésnél, a merészebbek a Gmailnél vagy a Docs-nál, pedig rengeteg hasznos és jópár eszement dolog szerepel a fejlesztések egyre bővülő listáján.


Ügyes húzások

 

 

googlecalculator.jpg

 

Próbálta már a Google Calculatort? (Instrukciók itt) Ehhez nem kell felkeresni semmiféle aloldalt sem, csak írjuk be a kiszámítani kívánt kifejezést a kereső boxba. Még mértékegységek közötti átváltás és számolás sem akadály, ha ismerjük az angol neveket.


Azonosító őrület


Kövessük nyomon csomagunkat! Némelyik posta küldeményei a Google-ban is követhetők, csak be kell írnunk a „tracking number" azonosítót a keresőbe. De nem csak ezeket a számokat kutatja fel a rendszer, minden azonosítóhoz próbál találni egy objektumot, így területi kódok, irányítószámok és repülőjegy azonosítók sőt licenc számokra is kereshetünk.


Keresni azért jobban is lehet


Miért keresnék mindenben, ha kereshetünk saját kis világunkban is? A Google különleges keresőmotorjai (katt ide) új világot nyitnak a Firefox felhasználók (katt ide), linuxosok (katt ide), de akár a Microsoft mániákusok előtt is (katt ide). Kereshetünk a nyilvános intézmények vagy az egyetemek világában is.

 

googlespecial.jpg

 


Ha lusták vagyunk állandóan rákeresgetni kedvenc témánkra, akkor megkérhetjük erre a Google Alertet (katt ide). Az egyszerűen aktiválható szolgáltatás értesítő e-mailt küld, ha bármi változás van keresőkifejezésünk eredménylistájában.


Kicsit komolyabban


Egy gyors weboldal készítésre, sőt sokkal komplexebb munkákra is alkalmas a Google Sites (katt ide). Nem kell hozzá a HTML és egyebek ismerete, a Google egyéb tartalom szolgáltatásai (videók, dokumentumok, fotóalbumok) beágyazhatók, állományokat tölthetünk fel 10 GB-ig. Az ingyenes szolgáltatással egy komplett site-ot elindíthatunk, a lehetőségek pedig kitárulnak, ha fizetős ügyféllé lépünk elő.


Telefonkönyv, de még nem nekünk


Nehéz volt elhinni, de az USA-ban már működik a Google telefonos cégtudakozója, a Google 1-800-GOOG-411. Érdemes megnézni a kis reklámvideót (katt ide), az ember felhívja a Google 411 számát, bemondja, hogy hol is tartózkodik, miféle üzletet, céget keres a környéken és kapcsolják. Ingyen.

 

googlelabs.jpg

 


Ez még csak a jéghegy csúcsa, a folyamatosan készülnek új és új szolgáltatások a Google Labs-ben (katt ide). Ha kevés lenne, érdemes átbogarászni a Google Cheat Sheet tippcsokrot (katt ide), itt aztán sokmindent megtudhatunk. Ha pedig pusztán szórakoztató haszontalanságokra vágyunk, akkor nekünk írták a 285 oldalas 55 Ways to Have Fun with Google című könyvet (katt ide).


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.