Hirdetés
. Hirdetés

Trükkös pultosok buktak az online pénztárgép miatt

|

Amíg a főnök főzött az alkalmazottak zsebre dolgoztak.

Hirdetés

Munkaadójukat megkárosító pultosokat buktattak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal revizorai, akik a söröző online pénztárgépének adatai alapján leplezték le a csalókat. A vállalkozó megdöbbenve szembesült a ténnyel, hogy alkalmazottai saját zsebükre dolgoznak.

Hirdetés

Az ellenőröknek gyanús lett, hogy a csepeli sörkimérésből feltűnően rapszodikusan érkeznek a forgalmi adatok az online pénztárgéprendszeren keresztül. A gyors, egymás utáni értékesítéseket újból és újból hosszú, forgalommentes időszakok követték.

 

 

Az ellenőrök kiszálltak a helyszínre, és megfigyelték, hogy amikor a vállalkozó a söntésben van, az alkalmazottak minden eladást beütnek a pénztárgépbe, de amikor a konyhába megy elkészíteni a vendégek által rendelt ételeket, a pultosok szinte semmit sem rögzítenek a bevételből. A vállalkozó arcára őszinte megdöbbenés ült ki, amikor az ellenőrök ezt elmondták neki. Azóta nincsen gyanús hullámzás a forgalmi adatokban, a napi rögzített értékesítések száma pedig megháromszorozódott.

A nyugtaadás elmaradása miatt az alkalmazottak is számíthatnak bírságra, mely akár 50 ezer forint is lehet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.