Hirdetés
. Hirdetés

Trump brutális csapásra készül a kínai-amerikai kereskedelmi háborúban

|

Az elnök megtiltaná az amerikai cégeknek a kínai 5G berendezések beszerzését. A Huawei szerint ez olyan, mint NBA meccseket játszani sztárok nélkül.

Hirdetés

Hirdetés

A Fehér Ház egy olyan rendeletet fontolgat, amely megtiltaná a vezeték nélküli továbbítást végző amerikai cégeknek, hogy kínai gyártókból vásároljanak eszközöket.

Egy ilyen rendelkezés elsősorban a Huaweit és a ZTE-t érintené - mindkettő kínai cég, és a legnagyobb játékosok közé tartozik a távközlési iparban -, és lényeges befolyással lenne a most kiépülő 5G hálózati infrastruktúrára.

A kínai forrásból származó távközlési eszközök vásárlására vonatkozó tilalom nem igényel kongresszusi jóváhagyást.

A Huawei és a ZTE már most komoly nehézségekkel néz szembe az Egyesült Államokban. A ZTE ellen idén nyáron katasztrofálisan súlyos szankciókat hoztak, ezeket azonban később visszavonták.

Ha a hivatalos tilalom érvénybe lép, az 5G fejlesztéseket aligha blokkolná, de a hálózati technológia megosztottsága hosszabb távon az internet szétaprózódásához vezetne.

A felröppent hírekre válaszul a Huawei közleményt adott ki, amelyben úgy fogalmaz, hogy a cég kizárása az 5G piacról olyan lenne, mintha az NBA meccsein nem vehetnének részt a liga legnagyobb csillagai.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.