Hirdetés
. Hirdetés

Ubisoft: minden felhasználó adatait ellopták

|

Mindenkinek ajánlott a mielőbbi jelszócsere, aki valaha regisztrált a Ubisoftnál.

Hirdetés

Nagy bajba került a Ubisoft: a videojáték-fejlesztő adatbázisát feltörték, és gyakorlatilag minden egyes létező felhasználó adatait ellopták, köztük a felhasználói neveket, az e-mail címeket és a titkosított jelszavakat is. 

A fejlesztő ugyanakkor azt mondta, hogy személyes, pénzügyi információkat nem tároltak, tehát a bankkártyák adait nem lophatták el. Épp elég ugyanakkor a jelszó is, amit mielőbb le kell cserélniük a felhasználóknak, na és persze azokon az oldalakon is, ahol ugyanezt a kódot használták. 

A Ubisoft nem részletezte, hogy hatoltak be a rendszerükbe a hackerek, viszont nem ez az első alkalom, hogy megtették. 2010-ben a Skid Row járt sikerrel a Ubisoft weboldalával. A mostani eseten a fejlesztő a hatóságokkal együtt dolgozik, és igyekeznek helyreállítani a rendszereiket. Természetesen a helyreállításba a biztonság fokozását is beleértették. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.