Hirdetés
. Hirdetés

Új 45 nanométeres chipek érkeznek

|

A Matsushita Electric és a Renesas 2008-ra olyan chipek sorozatgyártását tervezi, amelyek legkisebb alkatrészei alig 45 nanométeresek.

Hirdetés

A méter milliomod részét használó méretezés a chipbe szerelt tranzisztorok és más alkatrészek kapuméretét jelzi. A jelenlegi legfejlettebb, sorozatgyártásban készülő chipek legapróbb elemei 65 nanométeresek, így az új technológia nagy lépést jelentene a fejlettebb gyártási folyamatok irányába. Általánosan igaz, hogy a tranzisztorok száma és egymástól való távolsága nagyban befolyásolja, hogy a chip milyen gyorsan képes a műveletek elvégzésére.

A sorozatgyártás a manapság virágzó chipbe integrált (system-on-chip, SoC) eszközök termelésének újabb állomását jelentené. A SoC chipek több különböző funkciót ötvöznek egy adott sziliciumlapkán, és egyre inkább a fejlett mobil- és fogyasztói elektronikai cikkek szívét jelentik. Csak összehasonlításképpen: az Intel jelenlegi csúcsprocesszoraiban is 65 nanométer a tranzisztorok kapumérete.

A két cég 1998 óta folytat együttműködést a chipgyártás területén, elmondásuk szerint a 45 nanométeres projekt tavaly októberben kezdődött. Jelenleg 2007 közepére ütemezik a folyamatban levő tervezőmunka befejezését, a gyártást pedig a 2008-as pénzügyi évük során, vagyis a 2008 áprilisa és 2009 márciusa közötti időszakban indítják el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.