Hirdetés
. Hirdetés

Új chipszállító a Nokiánál

|

A finn telefongyártó duplamagos Windows-telefonjaihoz a Qualcomm helyett az ST Ericsson szállítja majd a lapkákat.

Hirdetés

Jöhetnek a duplamagos Windows Phone-ok a Nokiától
Jöhetnek a duplamagos Windows Phone-ok a Nokiától

A Nokia szerdán jelentette be, hogy új Windows-telefonjaiba az ST-Ericsson duplamagos NovaThor chipjeit építi be. A finn cég a múlt héten mutatta be első Windows Phone 7.5 Mangót futtató készülékeit: a 270 euróért kínált Lumia 710 és a 420 eurós Lumia 800 még a Qualcomm processzorait használja.

A szerződés hatalmas üzleti lehetőséget jelent az ST-Ericsson számára, amely így a Qualcomm után másodikként léphet ki a Windows Phone-os eszközök piacára. A gyártó közleménye szerint az új chipek révén „a Nokia új árkategóriákat teremthet és új piacokat nyithat meg a Windows Phone készülékek számára". A Nokia vezetői a közelmúltban többször is azt nyilatkozták, hogy szeretnének kedvező árú, a Microsoft operációs rendszerét futtató telefonokat a piacra dobni.

A dual core processzorok használata már önmagában is új lehetőségeket nyithat meg a gyártó előtt. Annak ellenére ugyanis, hogy az Apple új iPhone 4S-ében és számos Android eszközben is duplamagos processzorok ketyegnek, jelenleg még a csúcskategóriás a Windows Phone-okat is csak gyengébb, egymagos chipekkel kínálják.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.