Hirdetés
. Hirdetés

Új életet kap a WinAmp, méghozzá a korszellemnek megfelelőt

|

Már új logója is van.

Hirdetés

A zenei streamingszolgáltatások előtti időkben, ha valaki zenét akart hallgatni a számítógépén, le kellett töltenie a számot tartalmazó fájlt vagy ki kellett másolnia egy audioforrásról, például CD-ről. Ezután szükség volt egy zenelejátszóra is, és akkoriban a WinAmp volt szinte mindenkinél az alapértelmezett alkalmazás.

Manapság az olyan új platformokkal, mint az iTunes, a Spotify, a Deezer és a többi a többi hasonló streaming szolgáltatás feleslegessé teszik a dedikált médialejátszókat, amelyek szinte már a kihalás szélére sodródtak. Csakhogy a látszat ellenére a médialejátszók némelyikében még bőven van élet. A WinAmpnak például még mindig 80 millió aktív felhasználója van világszerte. Ezért nem is igazán meglepő, hogy a hatalmas brandértéket képviselő alkalmazás visszatérhet a fősodorba. Az AudioValley, a WinAmp tulajdonosa és anyavállalata bejelentette ugyanis, hogy új életet lehelnek a lejátszóba, ami teljes megújulást és nem leporolást jelent.

Hirdetés

Az eredeti WinAmp médialejátszót 1997 és 2013 között fejlesztették, a végső verzió pedig a v5.666.3516 volt. Aztán 2018 októberében megjelent a v5.8 befejezetlen verziója. Azóta nem volt hír az alkalmazásról egészen mostanáig.

Bár túl sok részlet nem szivárgott ki a tervekből, a brand weboldalán található leírás szerint: "Valami nagy dolog történik. A WinAmpot a következő generációnak építjük. Nem csak frissítjük, hanem teljesen felújítjuk. Az új WinAmp összekapcsol a kedvelt zenéddel, bárhol is legyen. Közelebb hozza a szeretett előadóművészeket. Otthont ad kedvenc zenei podcastjaidnak és rádióállomásaidnak."

Megcélozták a zenészeket is. Azt ígérik művészeknek és a hanganyagok létrehozóinak, mindent megtesznek azért, hogy ők irányíthassa tartalmaikat. Segítenek, hogy szorosabb kapcsolatot alakíthassanak ki a rajongóikkal, és tisztességesebb jövedelemre tegyenek szert abból, hogy azt csinálják, amit szeretnek. Emellett a cég a bétatesztereket és fejlesztőket is keres a projekthez.

Az Übergizmo szerint ennek alapján az AudioValley újraindíthatja a WinAmpot (amelynek már új logója is van), méghozzá streaming platformként, és a márka valóban mesés erejét kihasználva jó esélye van rá, hogy a nagy szolgáltatók közé lépjen. Ezt az is alátámasztja, hogy az AudioValley a tulajdonosa többek között a szintén megújításra kijelölt ShoutCast streaming platformnak, amely csak Észak-Amerikában több mint 80 ezer rádióállomás adását teszi elérhetővé a weben keresztül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.