Hirdetés
. Hirdetés

Új elnök a Sony Ericssonnál

|

Az Ericssontól érkező Bert Nordberg ősszel áll munkába, és már most biztos benne, hogy a vállalat végre lezárhatja veszteséges időszakát.

Hirdetés

Bert Nordberg (képünkön) októberben veszi át megbizatását, ekkor távozik Dick Komiyama, a Sony Ericsson jelenlegi elnöke. Nordberg optimistán nyilatkozott a vállalat jövőjéről, de nem közölt dátumot arra vonatkozóan, hogy mikor lesz nyereséges a Sony Ericsson. A cég az elmúlt négy negyedévben folyamatosan veszteséges volt.

A visszaesés okairól Nordberg elmondta: habár a mobiltelefon-eladások csökkennek, az okostelefonok iránti kereslet növekszik, a Sony Ericsson pedig nem aknázta ki ezt a lehetőséget. A leendő elnök hozzátette, hogy már látta a cég okostelefon terveit, és ezek biztosan népszerűek lesznek a felhasználók körében. Az okostelefonok mellett a vállalatnak nagyobb figyelmet kell fordítania az amerikai piacra - mondta Nordberg.

Az 53 éves szakember 13 évet töltött az Ericssonnál. A Sony Ericsson történetében ez az első eset, amikor az Ericssontól érkezik szakember, eddig mindig a Sony delegálta a cég vezetőjét. Ezzel a lépéssel azokat a korábbi híreszteléseket is cáfolták, amely szerint az Ericsson kiszállna a vegyesvállalatból.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.