Hirdetés
. Hirdetés

Új eszközökkel bővült a Windows 10 svájci bicskája

|

Letölthető a jó öreg PowerToys legújabb 0.16-os verziószámú változata, amelynek legfontosabb újdonsága az egyszerre több kép átméretezésére használható Image Resizer.

Hirdetés

Nemrégiben írtunk róla, hogy a PowerToys következő kiadásában várhatóan ismét találkozhatunk majd az Image Resizer eszközzel, amely - mint a neve is elárulja - lehetővé teszi a képek gyors átméretezését. Így is történt, a most megjelent PowerToys 0.16-ban az Image Resizer a Windows felület kiterjesztéseként ölt testet, elindításához nem kell mást tennünk, mint a Fájlkezelőben vagy bármelyik mappablakban kijelölni az átméretezni kívánt képe(ke)t, kattintani a kijelölésen a jobb egérgombbal, a megjelenő gyorsmenüben a Képek átméretezése lehetőséget választani, majd a párbeszédablakban megadni a művelet paramétereit.

Hirdetés

A frissített csomag másik érdekessége a Windows Walker, amely az alkalmazások közötti váltáshoz használt, népszerű Alt-Tab billentyűkombináció alternatívája. Egyszerűen úgy működik, hogy egy futó programra történő átváltáshoz elkezdjük begépelni a program nevét a Ctrl-Windows gomb billentyűparanccsal előhívott keresőmezőbe, majd a megjelenő találati listán kattintunk a kívánt programra. Olyankor hasznos az új funkció, amikor nagyon sok alkalmazás fut, mivel egyszerűbb ily módon eljutni a kívánt programhoz, mint végigzongorázni az alkalmazásokon az Alt-Tab kombinációval. 

Továbbfejlesztették az új PowerToysban a FancyZones modult is, amely lehetővé teszi a munkát könnyítő ablakelrendezések létrehozását. Az újdonságok között megtalálható az egyszerűsített felület és több monitor használatának tökéletesített támogatása.

A PowerToys 0.16-ban több mint száz hibát is javítottak a fejlesztők.

- Fő célunk a 0.16-os változattal új funkciók hozzáadása, valamint a minőség és a stabilitás javítása volt. Jelenleg azon dolgozunk, hogy a PowerToys automatikusan frissüljön. Köszönjük a közösségnek, hogy gyorsan megtaláltak néhány hibát a 0.15-ös kiadásban, lehetővé téve számunkra a 0.15.1-es és 0.15.2-es verziók gyors kiadását, olvashatjuk a Microsoft tájékoztatójában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.