Hirdetés
. Hirdetés

Új, Excelbe bújt trójai pusztít

|

A Regsubdat.A trójai kártékony programok letöltésével foglalkozik, miközben a fertőzött rendszereket kiszolgáltatottá teszi az online támadásokkal szemben.

Hirdetés

A gyakran használt Windows alkalmazások továbbra is kemény támadásoknak vannak kitéve. A legutóbbi biztonsági foltozás ellenére nem csökken az Excel-t támadó kártékony programok aktivitása.

A Microsoft április 14-én nyolc rést foltozott be szoftvereiben, amelyek közül 5 kritikus, 2 fontos és egy közepesen súlyos besorolást kapott. Úgy tűnik, hogy hiába, pedig javítások az Internet Explorer, és az Excel azon hibáit is érintették, amelyek kihasználásával a támadók kártékony alkalmazásokat futtathatnak a felhasználók gépein.

Legutóbb februárban fedeztek fel az Excelben egy olyan sérülékenységet, amely miatt nagyobb javításra volt szükség, de nem régiben a PowerPointban is hasonló hibát találtak.

A most felfedezett Regsubdat.A nevű trójai elsősorban olyan állományokban terjed, amelyek első ránézésre egy teljesen hagyományos Excel fájlnak tűnnek. Azonban amikor a felhasználó ezt megnyitja, akkor azonnal elindul a kártevő, és elvégzi a működéséhez szükséges teendőit. Ezek közé tartozik néhány állomány létrehozása, valamint Windows-os fájlok, illetve folyamatok megfertőzése is. A kártékony program felfedezését nehezíti, hogy az operációs rendszer egyes összetevői mögé próbál meg elrejtőzni, és onnan végezni a tevékenységét.
 
A Regsubdat.A a fertőzést követő első Windows újraindítást követően az interneten keresztül további rosszindulatú programokat tölt le, majd nyit egy hátsó kaput a támadók számára, akiknek ezen keresztül különféle kártékony műveletek végrehajtására nyílhat lehetőségük.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.