Hirdetés
. Hirdetés

Új fejlesztőlabor beágyazott rendszerekhez a Dunaújvárosi Főiskolán

|

Európai uniós támogatással készült fejlesztői laboratórium a Dunaújvárosi Főiskolán, a létesítmény a beágyazott rendszerekkel kapcsolatos szakirányú továbbképzés, valamint szakmérnöki képzés helyszíne lesz - közölte Rádai Levente, az intézmény munkatársa az MTI-vel.

Hirdetés

A laboratórium kialakítása 68,5 millió forintba került, a beruházáshoz több mint 65 millió forinttal járult hozzá az uniós és állami társfinanszírozású Társadalmi Operatív Program (TIOP), a költségek öt százalékát, 3 millió forintot a pályázat önrészeként a főiskola finanszírozta.

Forrás: ingatlanmenedzser.hu

Az "Európai campus az ország közepén" elnevezésű projekt keretében megvalósult létesítmény továbbképzésein az iparban dolgozó mérnökök az elektronika tervezési gyakorlatát sajátíthatják el, amelyhez a szükséges technikai feltételeket is biztosítják. A szakmérnöki képzés keretében az iparban is használható elektronikai tervezési készségeket oktatják majd.

A képzés mellett – kamatoztatva a kutatói munkában megszerzett ismereteket – ipari cégekkel is szeretne együttműködni az oktatási intézmény – közölte Rádai Levente.

Burány Nándor, a főiskola számítógéprendszerek és irányítástechnikai tanszékének vezetője elmondta: a beágyazott rendszereket a műszertechnikától az autóiparig számos területen alkalmazzák. Ma már szinte minden berendezésbe beépítenek valamilyen intelligenciát, amelynek működését a beágyazott rendszerek – hardverek, szoftverek – teszik lehetővé.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.