Hirdetés
. Hirdetés

Új felsőkategóriás tárolóegység az IBM-től

|

A DS8700-as modell többek között intelligens adatkezelési technológiát, Fibre Channel- és SSD-támogatást és teljes lemeztitkosítást biztosít.

Hirdetés

Az IBM bejelentette a diszkalapú DS8000 nagyvállalati tárolóegység-termékvonalának legújabb tagját. Az IBM legújabb, Power6 processzorára épülő DS8700 két és félszer nagyobb teljesítményre képes a DS8300-asnál és 50 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt elődénél. Az új modell teljes lemezre kiterjedő, natív adattitkosítással ellátott merevlemezeket is képes kezelni.

Intelligens adatkezelés

Az IBM még korábban bejelentette, tárolóegységeit és szervereit SSD-diszkekkel fogja szállítani, beleértve a felsőkategóriás DS8000-szériát. Az új modell még jobban kiaknázza az SSD lehetőségeit az új adatkezelő szoftverrel, amely feltérképezi a magas hozzáférést igénylő adatokat, és ezeket képes nagyobb teljesítményű meghajtókra helyezni a kötet bármely szintjén. A DS8700 automatikus adatmozgatást biztosít a Fibre Channel és az SSD lemezek között. Az IBM szerint a kritikus adatok csupán 10%-ának áthelyezése SSD-diszkekre háromszoros teljesítménynövekedést eredményez a magas tranzakciószámú folyamatokban.

Fontos lépés

Az IDC piackutató cég elemzője, Benjamin Woo úgy gondolja, a virtualizáció előretörésével egyre fontosabb lesz az erőforrások magas szintű kiaknázása, ezért az SSD-technológiának fontos szerep jut az IBM felsőkategóriás tárolóegységeiben. Ezt a megoldást más gyártók (pl. Compellent Technologies) már korábban is biztosították, ezért az új lehetőség elsősorban a nagy IBM-ügyfelek számára bírhat nagyobb jelentőséggel. A DS8000-sorozat korábbi eszközeiről lényegében problémamentesen lehet frissíteni a DS8700-asra, amely visszafelé is kompatíbilis, és támogatja a régebbi modellek merevlemezeit, kereteit, eszközeit, szkriptjeit és szolgáltatásait. Woo szerint teljesítmény szempontjából a Power6 processzor a legfontosabb tényező a DS8700-ban. A FlashCopy szolgáltatás szintén elérhető, amellyel gyakorlatilag pillanatok alatt replikálhatók az adatok az alacsonyabb kategóriás IBM-tárolóegységekre. Az elemző a teljes lemeztitkosítás bevezetését is kiemelte.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.