Hirdetés
. Hirdetés

Új információk a Windows 10 frissítéséről

|

Tisztázta a Microsoft, hogy mi történik, ha a szeptemberben esedékes Windows 10 frissítés telepítését el akarják halasztani a felhasználók.

Hirdetés

A Microsoft szóvivője egy emailben azt írta, a 19H2-t (egyelőre ezen a néven hivatkoznak rá, de a végleges verziószáma valószínűleg 1909 lesz) ugyanúgy kezelhetik a felhasználók, mint a többi funkciófrissítést. Mind a Home, mind a Pro verzió esetében megmaradnak a szokásos felügyeleti lehetőségek, és a felhasználón múlik, hogy mikor kezdeményezi a telepítést. A vállalati felhasználók esetében ugyanez lesz a helyzet, a Windows Update for Business felügyeleti lehetőségei szintén változatlanok maradnak.

Hirdetés

Kérdések azért merültek fel az őszi Windows 10-frissítéssel kapcsolatban, mert a Microsoft kommunikációja arra utalt, hogy ez a kiadás nagymértékben különbözni fog a korábbiaktól, vagyis inkább egy afféle szervizcsomag lesz, nem pedig funkciófrissítés. 

- Ezt a funkciófrissítést egy új módon, a havi frissítésekhez hasonlóan fogjuk terjeszteni, írta július 1-i vállalati blogbejegyzésében John Cable, a Windows javításáért és frissítésért felelős részleg igazgatója. Fontos a felhasználók számára, hogy a Microsoft miként jellemzi és terjeszti a 1909-es változatot, különösen azoknak, aki vállalatuknál felelnek a javítások és frissítések telepítéséért.

Például a funkciófrissítés telepítését akár 365 napig is elhalaszthatják a Windows 10 Prót, valamint a Windows Update for Businesst használók, sőt, a Home változatot futtatók még hosszabb ideig is (de nem a végtelenségig, mivel a támogatási idő lejárta után át kell térniük egy frissebb verzióra), ha nem kattintanak a Letöltés és telepítés most lehetőségre. Ugyanakkor a havi frissítések telepítése legfeljebb 35 napig halasztható el hét napos szakaszokban.

További érdekessége a 19H2/1909-es verziónak, hogy az Insider tesztprogram résztvevőinek eljuttatott buildben a változtatásokat és továbbfejlesztéseket alapból kikapcsolták, és csak fokozatosan kapcsolják be. Ily módon az egyes funkciókat csak egy kisebb csoportban tesztelik, ami azt eredményezi, hogy egy esetleges hiba nem érinti az összes tesztelőt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.