Hirdetés
. Hirdetés

Új informatikai rendszer az Államkincstárnál

|

Pénteken kezdik meg az átállást a Magyar Államkincstárnál az új informatikai rendszerre.

Hirdetés

Az Államkincstár csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy megkezdik az átállást az új, korszerű, a családtámogatási ellátások folyósítását támogató informatikai rendszerre. A márciusi támogatásokat a szokásos időpontban utalják ki.

A közlemény szerint az új rendszerre történő átállás várhatóan április 24-ig tart. A MÁK kiemeli: a korábban megállapított - 2013. márciusi - családtámogatási és fogyatékossági támogatásokat a szokásos időpontban - április 2-3-án - kiutalják. Az egyszeri anyasági támogatás iránti igények elbírálása, illetve folyósítása is zavartalanul fog működni - jelezte a kincstár.

Az átállás ideje alatt a családtámogatási- és a fogyatékossági támogatás tárgyában benyújtott új igények elbírálása, illetve a már folyósított ellátásokat érintő különböző változások feldolgozásának ügyintézési ideje ugyanakkor átmenetileg meghosszabbodik, amelyért az ügyfelek megértését és szíves türelmét kéri a Magyar Államkincstár.

Az átállás ideje alatt benyújtott kérelmek feldolgozására, majd kifizetése - az átállás után folyamatosan - az igények érkezési sorrendjében történik majd. A MÁK kiemeli: az átállás időszakában ügyfélszolgálati irodáik változatlan nyitvatartási időben működnek, az igények átvétele folyamatosan történik. Az új ügyviteli rendszerrel az államkincstár gyors, korszerű és ügyfélbarát működést biztosíthat az ügyfelek részére - áll a közleményben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.