Hirdetés
. Hirdetés

Új iPod-generációt mutat be az Apple?

|

Jól bevált pletykaforrásunk, a tajvani szerződéses gyártók szerint az Apple ötödikén három új iPodot is bejelent.

Hirdetés

A tajvani DigiTimes szerint az Apple szeptember 5-én egy sajtóeseményen jelenti be új, hatodik iPod-generációját. A helyi beszállítók már a részleteket is tudni vélik. A csúcsmodell az iPod video szélesvásznú kijelzővel érkezik majd. A források nagy tárolókapacitást említenek - hogy megtudjuk, hogy ez pontosan mennyi, arra pár napot várnunk kell -, de különösen izgalmas, hogy az iPod video állítólag merevlemez helyett NAND flash alapú lesz. Persze az "izgalmas" jelző csak akkor helytálló, hogyha az a "nagy" valóban nagy. Egyes források 80-120 gigabájt közti kapacitásról tudnak, így megelőlegezhető a fenti jelző.

Az is érdekes kérdés, hogy vajon a NAND flash memória milyen hatással lesz az árra. Mi több, a video szakít a hagyományos iPod kezelőszervvel és új, az iPhone-ra emlékeztető kezelőfelülettel érkezik majd. A kiszivárgott képek tanulsága szerint a klick wheel a maga fizikai valójában tényleg el fog tűnni majd, de az iPhone-éhoz hasonló érintésérzékeny képernyőn virtuálisan jelenik majd meg. Az már szinte csak hab a tortán, hogy a zászlóshajónak Wi-Fi illesztője is lesz. A DigiTimes a hírek kiszivárogtatóit is leleplezi: az iPod video-t az Inventec Appliances fogja előállítani és a gyártás teljes gőzzel megindítását már e hónap végére, vagy október elejére ígérik.

ipod2.jpg

Új iPod Nano és Shuffle is kerülhet a karácsonyfa alá. Az előbbi is kiegészül az iPhone szerű kezelőfelülettel, de természetesen nagyobb tárolókapacitású is lesz mint elődje, viszont az ára ugyanannyi marad mint az elődjéé. A Shuffle "csak" nagyobb memóriát kap majd, de a boltokba ugyanazon az áron kerül majd, mint az előző generáció.

ipod3.jpg
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.