Hirdetés
. Hirdetés

Új megoldások szoftverfejlesztőknek a Microsofttól

|

A Microsof április 12-én jelentette be integrált szoftverfejlesztői környezetének legfrissebb verzióját, a Visual Studio 2010-et. Hazánkban a fejlesztők egy szakmai konferencia keretében közelebbről ismerkedhettek meg az újdonsággal, valamint a szintén megújult, a szoftverfejlesztői csoportmunkát támogató Team System 2010-zel és a felhőalapú operációs rendszerrel, a Windows Azure-ral is.

Hirdetés

A Millenáris parkban helyet kapó eseményen a fejlesztők részleteiben is megismerhették az új termékeket és technológiákat. A résztvevők által adott visszajelzésekből kitűnt, hogy a hazai fejlesztői közösséget elsősorban a tesztelés, a fejlesztői csoportmunka, a Windows Azure és a .NET 4.0 érdekli.

A Microsoft a bejelentéssel egyidőben megváltoztatta a termékek funkciókészletét is. Tette mindezt úgy, hogy az eddig csak a nagyobb fejlesztőcsapatok számára elérhető, fejlesztői csoportmunkát, verziókezelést, hibakezelést és munkatétel követést is nyújtó, korábban nettó 1 millió forintba kerülő Team Foundation Server mostantól a ?Visual Studio with MSDN" verziót megvásárlók számára ingyenes lett.

A Visual Studio 2010 számos újdonságot kínál a fejlesztőknek, amelyek mindegyike elérhető az Ultimate verzióban:

? IntelliTrace

Segítségével a tesztelők kategorizálhatják a kijavításra váró programhibákat, valamint pillanatképet is készíthetnek arról a környezetről, amelyben előfordulnak.

? Architecture Explorer

Az alkalmazás egészének vagy valamely apró részének minden részletre kiterjedő modellje készíthető el vele.

? Új réteg diagramok

Segítségükkel meghatározható egy alkalmazás logikai felépítése, valamint arra is képesek, hogy egyes kódrészleteket összevessenek az eredetileg elképzelt szerkezettel és megfeleltessenek annak.

? Hatékonyabb tesztelés

Míg a Test Professional 2010 jelentősen felgyorsítja a tesztelési folyamatot és garantálja, hogy bármilyen hibajelenség reprodukálható legyen, addig a Fast Forward for Manual Testing képes egymás után rögzíteni a tesztelés lépéseit, amelyek aztán később visszajátszhatók és megállíthatók lesznek. Utóbbi tulajdonság különösen a regressziós tesztelés során bizonyulhat hasznosnak. A tesztelés folyamatát tovább egyszerűsíti az, hogy szabadon hozhatók létre teszttervek és -csomagok, illetve a tesztek a lehető leglogikusabb módon szervezhetők meg.

? Iteratív fejlesztési folyamat

A fejlesztők automatikusan generált jelentések segítségével követhetik figyelemmel a projekt alakulását, ezáltal időben értesülhetnek a potenciális veszélyekről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.