Hirdetés
. Hirdetés

Új MIR központot mutattak be

|

Székesfehérváron már kizárólag elektronikus alapon zajlik a mentésirányítás.

Hirdetés

Burány Béla az Országos Mentőszolgálat főigazgatója hangsúlyozta, hogy a mentőszolgálat megpróbálja a szervezetet a 21. századi, profi szervezetek közé emelni, mert sok részterületen még az 1970-80-as években „rekedtek”. Legnagyobb, húszéves vállalásuknak a 15 percen belüli kiérkezést nevezte, amelynek százalékos mutatója a 2000-es évek eleje óta 78 százalék körül mozog.

Hirdetés

Úgy vélte, a mentőszolgálat megújítására szánt 16 milliárd forintnyi forrás elköltését követően reakcióidejük jelentősen csökkenhet és tíz betegből kilenchez 15 percen belül kiérnek majd.

A székesfehérvári megyei mentésirányító csoport felújított épületben működik tavaly június óta, a több mint 44 millió forintos beruházásnak köszönhetően a helyiségben tíz mentésirányítási (MIR) munkahely van és a papír alapú munkavégzésről a MIR rendszeren keresztül való esetrögzítésre is átálltak február 24-én.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.