Hirdetés
. Hirdetés

Új mobil operációs rendszert mutatott be a Microsoft

|

Jó ideje jelen van a Microsoft a mobil eszközökre szánt operációs rendszerek piacán is, ám a vállalat nincs megelégedve az eddig elért eredményekkel. Ennek köszönhetően most bemutatták következő mobilpiacra szánt terméküket, amelyet egyelőre Crossbow munkanév alatt fejlesztenek.

Hirdetés

Az új operációs rendszer erősen támaszkodik majd az Office 2007 és Exchange 12 szoftvercsomagokra. Gyakorlatilag minden tulajdonságában túlszárnyalja majd a 2005. májusában bemutatott előd, a Windows Mobile 5.0 képességeit.

A Symbian és BlackBerry operációs rendszerek vetélytársaként a Crossbow tartalmazza az Office Communicator programcsomagot is, amely például azonnali üzenetküldést tesz lehetővé nyílt és privát hálózatokon egyaránt.

Egyelőre nem ismert a Crossbow megjelenési időpontja, de egyes értesülések szerint évenkénti kiadásokra számíthatunk. 2005-ben a Microsoft piaci részesedése 16% volt, szemben a Symbian 63%-os arányával. A PalmSource a harmadik helyen végzett 7%-kal, amit a BlackBerry követett 4,5%-kal. Ez utóbbi nagyjából ötmilliós aktív ügyféllel rendelkezik.

A Microsoft főként a hardvergyártókkal fenntartott partnerkapcsolatoktól remél sikereket. Elmondták továbbá, mennyire fontosnak tartják például a mobil kereső szolgáltatásokat. Az általános trend azt mutatja, hogy egyre többen használják az internetet mobil eszköz segítségével. Ázsia egyes régióban ez az arány már túl is szárnyalja a hagyományos PC-s internet kapcsolatok számát. A Windows Live Mobile Search néven emlegetett szolgáltatás már tesztelés alatt áll. Várhatóan ez is része lesz az új mobil operációs rendszernek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.