Hirdetés
. Hirdetés

Új mobilprocesszorok a Samsungtól

|

A nagy teljesítményű és energiatakarékos Exynos processzorok a népszerű Hummingbird-vonalat váltják. A sorozatgyártást márciusban kezdik.

Hirdetés

A Samsung Electronics csütörtökön jelentett be, hogy új branddel váltják le a népszerű Hummingbird processzorokat. Az új, Exynos márkanév alatt futó termékcsaládba a gyártó mobiltelefonokhoz, táblagépekhez és más hordozható eszközökhöz fejlesztett processzorai tartoznak majd.

Az első, Orion kódnevű Exynos 4210 chip gyártását márciusban kezdik - olvasható a cég közleményében. Az Exynos 4210 egy 1Ghz-es alkalmazásprocesszor, amelyet a HD multimédiatartalmak megjelenítésére terveztek és rendkívül hosszú üzemidőt szavatol.

Az új név a Samsung közleménye szerint az expynos (okos) és a prasinos (zöld) görög szavak összeolvasztásából született. ?Az 'okos' a nagy teljesítményre, a 'zöld' pedig a Samsung alkalmazásprocesszorainak alacsony energiaigényére utal" - olvasható a közleményben.

A Samsung annak idején az Intrinsity chipgyártóval közösen fejlesztette ki a Hummingbird-öt; a céget később az Apple vásárolta fel. A szakértők szerint a Hummingbird egyes tulajdonságai nagyon emlékeztetnek az Apple A4-es processzorára, amely az iPad-ben és az iPhone 4-ben mutatkozott be.

A Hummingbird és az Exynos egyaránt a mobileszközökhöz tervezett ARM processzor technológiára építkezik. Az architektúra legfőbb riválisa az x86-os technológia, amelyet az Intel, az Advanced Micro Electronics (AMD) és a Via Technologies termékeiben használnak.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.