Hirdetés
. Hirdetés

Új napelemgyárat nyitott a Sharp

|

A Green Front Sakai a vállalat szerint a legmodernebb vékonyfilmes napelemekkel látja el a világot.

Hirdetés

Az március 29-én megnyitott új üzem nagyméretű, 1000x1400 milliméteres üvegszubsztrátumok felhasználásával állít elő vékonyfilmes napelemeket. A vékonyfilmes napelemek szerkezetét az üvegszubsztrátumba ágyazott vékony szilíciumrétegek alkotják, így lehetővé vált a felhasznált szilícium mennyiségének jelentős csökkentése, amely így mindössze körülbelül 1 százaléka a kristályos napelemben használt mennyiségnek. Az előállítási folyamat egyszerűbb, ezáltal a gyártás költsége is alacsonyabb, ezért a vékonyfilmes napelemek - ezen belül is főként a nagyméretű fotovoltaikus energiatermelő berendezések - iránti igény a világ minden tájáról jelentős.

A Sakaiban található vékonyfilmes napelemgyár mintaként szolgál majd a Sharp ezután építendő vékonyfilmes napelemgyárai számára. A Sharp a jövőben is tovább fejleszti szabadalmazott gyártási technológiáját és kamatoztatja a területen szerzett szakértelmét, hogy kielégíthesse a napelemcelleák iránti világszerte egyre növekvő keresletet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.