Hirdetés
. Hirdetés

Új okostelefon a Nokiától

|

A most bemutatott N9 a Nokia és az Intel közös fejlesztésű MeeGo operációs rendszerét futtatja. Az idén boltokba kerülő eszközt "gomb nélküli" telefonként reklámozza a cég.

Hirdetés

A Nokia kedden mutatta be új, N9-es okostelefonját. A készülék a várakozásokkal ellentétben nem a Windows Phone 7 operációs rendszert, hanem az Intellel közösen kifejlesztett MeeGo-t használja.

A „gomb nélküli" eszközként bemutatott telefont még az idén piacra dobják - nyilatkozta Stephen Elop, a gyártó vezérigazgatója egy szingapúri sajtóeseményen. Az árakat és a piaci stratégiát csak később hozzák nyilvánosságra.

A Nokia februárban jelentette be, hogy hosszú távú együttműködést köt a Microsofttal; a megállapodás keretében a finnek a redmondi szoftvergyártó mobil operációs rendszere köré építi fel a hosszú távú stratégiájukat. Az együttműködés célja hivatalosan az, hogy a két cég együttes erővel számottevő konkurenciát támasszon az Apple iPhone-jával és a Google Android operációs rendszerét használó mobil eszközökkel szemben.

Elop tájékoztatása szerint az első windowsos Nokia okostelefont még az idén bemutatják: a készülék legkorábban a negyedik negyedévben kerülhet a boltokba.

A szingapúri sajtóeseményen a gyártó ismételten elkötelezte magát a Symbian operációs rendszer további fejlesztései mellett. A szoftver legújabb verzióját, a Symbian Annát futtató Nokia N8s, E7s, C7s és C6-01s júliusban kerül forgalomba. A cég a következő egy évben tíz új Symbian-telefon piacra vezetését tervezi.

A Nokia N9 gombnélküli dizájnjának alapja egy 3,9 colos kijelző, amely a készülék szinte teljes előlapját elfoglalja. Az eszköznek a konkurensek készülékeivel ellentétben nincs „Home" gombja - ennek funkcióját is az érintőképernyő látja el.

Az N9 nyolc megapixeles kamerát és érintésalapú szinkronizációs technológiát kapott, és egyelőre három színben - fekete, kékeszöld és magenta - gyártják. Az eszköz, amely Elop szerint egy új Nokia-generáció első tagja, 16 és 64 GB-os tárolókapacitással is elérhető lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.