Hirdetés
. Hirdetés

Új utakon a Nokia

|

A Nokia Maps 2.0 támogatja a beépített iránytűs tájékozódást, és a gyalogos navigáció terén is tartogat újdonságokat.

Hirdetés

A Mobile World Congressen bemutatott Nokia Maps 2.0-ban az autós navigációs rendszer, a 'Drive' (vezetés) mellett a gyalogosoknak készült navigációs elem, a 'Walk' (séta) is megtalálható. A gyalogos navigáció pontról-pontra haladó vizuális útmutatással irányít a célhoz: a környező épületekre, utcákra és parkokra vonatkozó információk megadásával segít a tájékozódásban. Az újabb készülékeken, például a Nokia 6120 Navigatoron az eszköz beépített iránytűjét használva a haladási irányunknak megfelelő irányba mutat.

Az új Nokia Maps 2.0 frissítése az út megkönnyítése érdekében videofelvételeket, fényképeket és hangfelvételeket tartalmazó multimédiás útikalauzok megvásárlására is lehetőséget kínál. A korábbi kiadáshoz hasonlóan a térképhasználók három napig ingyenesen használható navigációs Walk és Drive próbacsomagot kapnak, valamint 10 percig ingyenesen kipróbálhatnak egy városkalauzt. Az alkalmazás emellett (meghatározott díj ellenében) 18 európai országban valós idejű közlekedési híreket és dinamikus útvonal-áttervezést is biztosít. A TeleAtlas és a Navteq vektor térképeivel a Nokia Maps térképei mára több mint 200 országot fednek le, ezek közül több mint 70-ben használható a navigáció. A Nokia Maps 2.0 ezenkívül tizenhét városban a helyi jelzéseket használva a legközelebbi tömegközlekedési csomópontba is képes elirányítani.

nokia_6210_navigator_lowres2.jpg


A finn gyártó arról a tervéről is beszámolt, hogy Nokia Maps-et a tömegpiacon is bevezeti: 2008 első félévében készül el az alkalmazás Series 40-es változata. A Nokia Maps 2.0 bizonyos készülékeken működő új változata a Nokia Beta Labs weboldalon érhető el, a Nokia Maps és a Nokia Map Loader jelenlegi változata pedig a innen tölthető le. Az alkalmazás használatához beépített GPS vevőt tartalmazó, vagy külső GPS-modullal ellátott Nokia mobiltelefonra van szükség.


? Az új Nokia 6120 Navigator ť

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.