Hirdetés
. Hirdetés

Új vállalati platform született

|

A Novell bejelentése szerint már elérhető a vállalat következő generációs nyílt vállalati platformja, a SUSE Linux Enterprise 10-es verziója.

Hirdetés

A Novell SUSE Linux Enterprise 10 tartalmazza a SUSE Linux Enterprise Server és SUSE Linux Enterprise Desktop termékeket, alapot nyújtva a vállalati felhasználóknak az asztali megoldásoktól az adatközpontokig. A platform kiegészül a Novell nemrégiben bejelentett online portáljával, a Novell Customer Centerrel, melynek célja a licencelés és a frissítések kezelésének leegyszerűsítése, így csökkentve a rendszerfelügyelet költségét.

"Az IDC prognózisa szerint 2008-ra a teljes Linux-piac értéke - beleértve a szervereket, asztali gépeket és a szoftvereket is - meghaladja a 35 milliárd dollárt, amelyből tisztán a szoftverek várhatóan több mint 14 milliárd dollárt tesznek majd ki. Biztosak vagyunk abban, hogy Magyarországon is népszerűek lesznek a SUSE Linux Enterprise 10 platform termékei és a Novell Customer Center szolgáltatásai, hiszen a hazai szakmai közönség már a béta változatokat is nagy érdeklődéssel fogadta - nyilatkozta Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója."

"A most beépítésre került technológiai újdonságaink várhatóan Magyarországon is jelentősen előremozdítják a Linux vállalati bevezetését és alkalmazását. Mérettől függetlenül számítunk a kis-, közép- és nagyvállalatok valamint intézmények érdeklődésére is, mivel a termékek mind a felvonultatott technológiát, mind a termékek árát illetően versenyképes alternatívát jelentenek a hazai és nemzetközi piacon" v tette hozzá.

A különböző szervezeteknél számos eltérő típusú hardveren történő telepítéssel - többek között az IBM zSeries mainframe Linux-piac 80 százalékán - a SUSE Linux Enterprise Server a szerverfeladatok széles skálájához biztosít nyílt alapokat. Használható adatközpontokban és fiókirodákban az üzletmenetet segítő alkalmazások és a vállalat működése szempontjából kritikus fontosságú szoftverek futtatásához.

A SUSE Linux Enterprise Server 10 integráltan és támogatottan tartalmazza a nyílt forrású Xen virtualizációs technológiát, ami lehetővé teszi különböző platformokon futó alkalmazások konszolidációját egy szerveren, ezáltal javítva az erőforrások kihasználtságát. A Xen technológiát a Novell YaST-alapú (Yet Another Setup Tool, telepítő- és konfigurációs eszköz) menedzsment eszközei is támogatják. A SUSE Linux Enterprise Server 10 architektúrája teljesen CIM-kompatibilis (Common Information Model) ezáltal együttműködik más monitoring és menedzsment-eszközökkel is.

A termékben található AppArmor előre meghatározott biztonsági házirend csomagokat kínál népszerű alkalmazásokhoz. A beépített jelentéskészítési és figyelmeztető szolgáltatások lehetővé teszik, hogy az informatikai szakemberek biztosítsák a biztonsági szabályozásoknak való megfelelést, valamint behatolás esetén azonnali értesítést kapjanak. A termék részét képezi számos hálózatdetektáló és -figyelő eszköz, beleértve a nyílt forrású SNORT megoldást. Tartalmazza továbbá az Oracle Cluster File System 2-t, az Enterprise Volume Manager Servert, valamint a Heartbeat 2-t, amelyek segítségével nagy megbízhatóságú, hibatűrő fürtözött rendszerek hozhatók létre.

A SUSE Linux Enterprise Server 10 akár 1024 processzorig és 10 terabájt fizikai memóriáig is skálázható, így kiválthat nagyobb UNIX-os installációkat. Az adminisztátorok az eddigieknél könnyebben telepíthetik az új meghajtóprogramokat is.

Magyarországon a jelenlegi legnagyobb szuperszámítógép is SUSE Linux Enterprise Serveren fut. Az Országos Meteorológiai Szolgálat számára kifejezetten szuperszámítógépes feladatok ellátására fejlesztett gép 144 darab, 1,5 gigahertzes és 6 megabájt L3 cache-sel rendelkező Itanium 2 processzorral, valamint 288 gigabájt memóriával szerelt SGI Altix 3700 Bx2 számítógép.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.