Hirdetés
. Hirdetés

Új vizekre evez a Dell

|

Elemzők szerint a Telefonica árulja majd a jövőben a Dell smartphone modelljeit.

Hirdetés

A napokban jelentette be a Dell, hogy partneri kapcsolatra lép a Telefonica szolgáltatóval mobil termékek és szolgáltatások fejlesztésében. A Dell ettől várja eddig problémás okostelefon üzletágának növekedését Latin-Amerikában és Európában.

Együttesen koncentrál a két cég ezután arra, hogy okos mobil eszközöket és szolgáltatásokat fejlesszenek ki, mondta a Dell szóvívője, egyéb részletek feltárásától azonban elzárkózott. Elemzők szerint a Telefonica számára nagy előnyt jelent majd a jövőben, hogy a Dell mobil eszközeit kínálhatja, melyek között okostelefonok, táblagépek és netbookok is lesznek.

A gyártó kínál néhány Google Android operációs rendszerre épülő modellt. A Mini 3i smartphone elsőként Kínában került forgalomba múlt novemberben, a China Mobile kínálatában. A Dell palettáján ott az Aero is, mely hamarosan kapható lesz az USA-ban az AT&T közvetítésében. Netbooknak ott az Inspiron Mini, az 5 hüvelykes kijelzővel rendelkező Mini 5 táblagép pedig készülőben van.

Will Stofega, az IDC munkatársa szerint a partnerség igen előnyös a Dell számára, mert a Telefonica jelen van a legtöbb dél-amerikai országban és Mexikóban is, Európában pedig az O2-n keresztül szolgáltat több ország területén is.

A Telefonica számára a Dell nagyon jó hardver-partner, mivel igen széles mobil termékpalettával rendelkezik. Más cégek, mint az Apple, a Nokia vagy akár a Google is kínálnak okostelefont, de nincsenek netbookjaik. Az IDC adatai szerint megnőtt az Európában mobilszolgáltatókon keresztül eladott olcsó noteszek száma, melyeket általában mobil internet előfizetésekhez kötnek a szolgáltatók, ahogy ez Magyarországon is bevett szokás.

Stofega szerint a Dell képes kétszáz dollár alatti okostelefon árakat is produkálni és a PC_k terjesztésére, szállítására használt hálózatát könnyen kiterjesztheti mobilokra is. Ugyanakkor elemzők figyelmeztetnek, hogy pusztán a partnerség és a jó adottságok a késői belépés miatt nem garantálnak biztos sikert.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.