Hirdetés
. Hirdetés

Új weboldalkészítő alkalmazás a Microsofttól

|

A redmondi szofvercég fejlesztői szerint a WebMatrix jelentős mértékben megkönnyíti a weboldalak és webes alkalmazások gyors és egyszerű megtervezését, kivitelezését, beüzemelését és menedzselését.

Hirdetés

A Microsoft szerdán, az ohiói Sandusky-ban rendezett CodeMash webfejlesztői konferencián mutatja be legújabb, WebMatrix névre keresztelt weboldal ás alkalmazásfejlesztő platformját.

?A WebMatrix az eddigieknél jóval egyszerűbbé teszi a weboldalak építését a Windows operációs rendszeren, és minden olyan funkcionalitással rendelkezik, ami az oldalak elindításához és üzemeltetéséhez kell, ráadásul ingyenesen" - írta júliusban a Microsoft Public Sector Developer Weblogon Laurence Moroney, a Microsoft techno-evangelistája.

A rendszer a cég ASP (Active Server Pages) webplatformjára épül; a csomag egyebek mellett egy kód- és adatbázis-szerkesztőt, a IIS Developer Express alapszintű szerverszoftvert és a SQL Server Compact Edition adatbázis megoldást is tartalmazza.

A WebMatrix a dizájnerek munkáját is könnyebbé teszi. A platform számos alkalmazás és oldalsablont tartalmaz, de a felhasználók külső ASP- és PHP-sablonokat - köztük a WordPress, a Joomla, a DotNetNuke és más tartalommenedzsment-megoldásokéit - is felhasználhatják.

A szoftver számos tárhelyszolgáltató linkjeit is tartalmazza, ami egyszerűbbé teszi a kész oldalak automatikus elhelyezését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.