Hirdetés
. Hirdetés

Újabb hatalmas leépítés a Yahoo-nál?

|

Sajtóértesülések szerint az egyre nagyobb gondokkal küzdő internetes ősvállalat újabb kétezer fős elbocsátást tervez. Nem lehetetlen, hogy a Yahoo vezetői a munkavállalói kör folyamatos leépítésével a cég értékesítését készítik elő.

Hirdetés

Scott Thompson, a Yahoo vezérigazgatója
Scott Thompson, a Yahoo vezérigazgatója

Az AllThingsD értesülései szerint a Yahoo újabb, tizennégyezer fős globális munkavállalói körének tizenöt százalékát érintő leépítésre készül. A cikk szerzője szerint a cég a héten jelenti be kétezer dolgozója elbocsátását; a felmondóleveleket már postázták.

Az elbocsátások valószínűleg a Yahoo profiljára és portfóliójára is hatással lesznek: szakértők szerint a cég a jövőben marketingmegoldások helyett hirdetési szolgáltatásokkal kereskedik majd. Az új feladatkörök betöltéséhez persze új szakemberek is kellenek: nem lehetetlen, hogy a vállalat a nagyarányú leépítést követően ismét serény toborzásba kezd.

Időközben persze ennél merészebb teóriák is napvilágot láttak. Egyesek szerint Scott Thompson, a Yahoo PayPaltól átigazolt vezérigazgatója már a cég eladására készül; azért igyekszik megszabadulni a munkavállalók egy részétől, hogy ezzel is mérsékelje a cégre nehezedő anyagi terheket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.