Hirdetés
. Hirdetés

Újabb IBM-szabadalmakat vett a Google

|

A keresőóriás több mint kétszáz elektronikus levelezéssel, szervermentéssel, e-kereskedelemmel, mobil technológiákkal és adatbázis tunninggal kapcsolatos szabadalmat vásárolt.

Hirdetés

A Google főhadiszállása
A Google főhadiszállása

A SEO by the Sea kedden közzétett értesülései szerint újabb IBM-szabadalmakat vásárolt a Google; a blog információit a keresőcég szóvivője is megerősítette. Page-ék rendkívül gyors ütemben bővítik a portfóliójukat: legutóbb kétezer bejegyzett technológiát vettek át a Big Blue-tól.

A Google szóvivője egyelőre nem árulta el, mihez kezdenek a frissen beszerzett szabadalmakkal, milyen, általuk forgalmazott termékekben, szolgáltatásokban bukkannak majd fel az IBM fejlesztései.

A beszámoló szerint az üzletet december 30-án véglegesítették: összesen 222, e-mail kezeléssel, szervermentéssel, hangolással és helyreállítással, e-commerce-szel, reklámozással, mobilweb-megjelenítéssel, internetes üzenetküldéssel, online naptárakkal és adatbázis tunninggal kapcsolatos szabadalomhoz jutott hozzá a Google. A cég júliusban és szeptemberben is bevásárolt az IBM-nél: mindkét alkalommal ezer szabadalom átadásáról állapodtak meg.

William Stofega, az IDC elemzője szerint nehéz megállapítani, melyek azok a technológiák, amelyeket fejlesztési okokból és melyek azok, amelyeket csak azért vásárolt fel a Google, hogy hatékonyan védhesse magát a különféle szabadalmi perekben. Figyelembe véve, hogy az elmúlt évben valódi jogi háború robbant ki a mobilpiacon, valószínű, hogy a szabadalmak jelentős része az utóbbi célt szolgálja. "Az, aki a mobilpiacon akar érvényesülni, jobb, ha felkészül a szerzői jogi csatározásokra és hadrendbe állítja a szabadalmait" - jelentette ki az elemzőcég mobileszközökkel és trendekkel foglalkozó divíziójának projektigazgatója.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.