Hirdetés
. Hirdetés

Újabb idegesítő funkciótól szabadul meg a Windows 10

|

A fájltípusok alapértelmezett alkalmazásainak megváltoztatása ma még elég gyötrelmes az operációs rendszerben. A Microsoft azonban már teszteli a kereső lehetőséget, amely lerövidíti a folyamatot.

Hirdetés

A megjelenésre váró Windows 10 20H2 véglegesítése után a Microsoft olyan új szolgáltatások és fejlesztések tesztelésébe fogott, amelyek  a jövő évben fognak a felhasználók elé kerülni. A Dev Channel önkéntesei minden héten új betekintő buildet kapnak, amelyek az operációs rendszer ksebb-nagyobb változásairól tanúskodnak. A legutóbbi Build 20211 két változtatást hozott, és az egyik a Windows 10 Gépház egyik bosszantó hibáját orvosolja.

Hirdetés

A probléma az, hogy nem könnyű megváltoztatni az alapértelmezett appokat, a jelenlegi kiválasztó menü listája ugyanis olyan hosszú, hogy az ember beleőszül, mire a kívánt fájltípushoz görget.A Microsoft most olyan keresési lehetőséget tesztel, amellyel fáltípus, protokoll és alkalmazás alapján is keresni tudunk. A szolgáltatás először a Windows 10 Insider Preview Build 19608-ban jelent meg, amely április közepén jutot el a Fast gyűrű tagjaihoz.

A buildhez fűzött kommentárjában a Microsoft azt írta, hogy a visszajelzések alapján szánta rá magát erre a javításra, és először csak a Fast gyűrű tesztelőinek küldte el, hogy a tesztelők egy részhalmazán tudja nyomon követni a felmerülő problémákat. Most azonban a gyűrű többi tagja is megkapt, ami arra utal, hogy a tesztelés rendben folyik.

Ha az újdonság valóban az operációs rendszer része lesz, sokak vágya teljesül, és végre nem lesz egy rémálom elvégezni az alapértelmezett alkalmazások beállítását.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.