Hirdetés
. Hirdetés

Újabb IT-horrortörténetek

|

Jövő heti lapszámunkban olyan megtörtént eseteket mutatunk be, amelyekről elképzelni sem tudjuk, hogy előfordulhatnak.

Hirdetés

Idei 7. lapszámunkban közöltünk a témában összeállítást A veszélyes felhasználó tíz rémtörténete címmel. A cikknek nagy sikere volt olvasóink körében, ezért úgy döntöttünk, újabb csokrot teszünk közzé a hihetetlen történetekből, amerikai laptársunk, az InfoWorld támogatásával. Kedvcsinálónak ime egy példa ezek közül.

Egy cég vezetőjét megszállta a zöld szellem. Egyszer csak mindent újra kellett hasznosítani a cégnél, beleértve a régi PC-ket is. Sajnos azonban ahelyett, hogy megbeszélte volna minden csoport vezetőjével, hogyan is tegyék ezt, az igazgató összeállított egy csapatot a haverjaiból, akikre rábízta a feladatot. Ami azt jelentette, hogy nem informatikusok végezték a PC-újrahasznosítás feladatát. Igazság szerint a feladatot megoldották. Felhívtak egy helyi szervezetet, amely használt PC-ket szállított iskoláknak. A szervezet arról is gondoskodik, hogy elvigyék a gépeket, cserébe csak annyit kérnek, hogy a gépek merevlemezét teljesen töröljék le előtte.

A terv jónak is tűnt. Megvárták, amíg több gép megérik a cserére, és akkor újakat vásároltak, a régieket pedig leselejtezték. Sajnos azonban a migrációs feladatok nagyon lefoglalták az IT-seket, vagyis sokkal inkább az új gépekkel törődtek, mint azzal, hogy a régiekről letöröljék az adatokat. Úgyhogy nem is tettek mást, csak berakták a régi gépeket egy tárolóba, és rájuk tettek egy táblát: "Újrahasznosításra". Helyesebb lett volna azt kiírni, hogy "ne nyúlj hozzá, amíg mi nem szólunk, másképp meghalsz". A nem IT-csoport vezetője persze látta a géphalmot, és azon nyomban szólt is az újrahasznosító cégnek, hogy vihetik a gépeket. Hétfőn már mind elszállították őket, de az IT-csoport annyira elfoglalt volt az újakkal, hogy kedd délutánig nem is vették észre.

Eredmény: a szegény páráknak le kellett nyomozniuk a gépeket a feldolgozó központig, ahol több száz roncs közül kellett előbányászniuk a saját gépeiket, hogy végre letörölhessék a merevlemezeket. Fejvesztés terhe mellett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.