Hirdetés
. Hirdetés

Újabb kalózoldalak buktak le

|

A jogvédők és a kalózok csatájában ismét fizetős warez oldalakat zártak be.

Hirdetés

Az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány (ASVA) közleménye szerint 2008. október 9-én, csütörtökön a hatóságok razziát tartottak az Interware szerver-termében, ahol lefoglaltak két, az 1B Telecom Ltd. által befogadott szervert. A lefoglalt gépek a cwi.hu és egy másik domain alatt működtek. Mindkét site az internetes közösségek által elítélt sms-es fizetésből tartotta fenn magát.

Az elmúlt közel egy évben a két tárhely szolgáltató számtalan felszólítást kapott a jogvédőktől, ám működésüket ennek ellenére folytatták - formálisan eleget téve eltávolítási kötelezettségüknek és hivatkozva a tárhely szolgáltatók felelősségének korlátozottságára - írja az ASVA. Jelenleg (a hír kiadásának időpontjában) a két oldal nem működik.

Az ilyen akciókkal a jogvédők évek óta próbálkoznak, láthatóan kevés sikerrel, hiszen a bezárt oldalak helyett igen gyorsan újak jelennek meg, a gyors meggazdagodás reményében.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.