Hirdetés
. Hirdetés

Újabb nyereséges negyedévet zárt az AMD

|

Az AMD első negyedéves pénzügyi jelentésében 257 millió dolláros profitról számolt be. A válság kitörése óta gyengén teljesítő chipgyártó sorozatban második nyereséges negyedét zárta.

Hirdetés

Az Advanced Micro Devices (AMD) csütörtökön kiadott, az idei év március 27-vel zárult első negyedére vonatkozó gyorsjelentésében 257 millió dolláros profitról számolt be; egy évvel ezelőtt még 416 millió dolláros veszteséget jelentettek.

A vállalat részvények után számított nyeresége 0,09 dollárt tett ki; a Thomson Reuters által megkérdezett elemzők korábban 0,05 dolláros eredményt prognosztizáltak.
Az AMD bevételei 1,57 milliárd dollárt tettek k: ez szintén meghaladta az elemzők 1,54 milliárd dolláros várakozását.

Az elmúlt negyedév sorozatban a második nyereséges pénzügyi időszaka volt az AMD-nek; a 2009-es év utolsó negyedét megelőzően a cég három éven keresztül veszteséget termelt.

Dirk Meyer
A negyedév ?rekord bevételei" elsősorban az új termékvonalak nyújtotta kedvező konstrukcióknak voltak köszönhetőek - elemezte az eredményeket Dirk Meyer (képünkön) az AMD vezérigazgatója. A vállalat a közelmúltban mutatta be új DirectX 11 grafikus kártyáit, és asztali- valamint szervergépekhez tervezett processzorkínálatát is bővítette.

Az AMD kedvező üzleti eredményei alig két nappal azután láttak napvilágot, hogy a rivális Intel bejelentette, nettó bevételei éves szinten 288 százalékkal 2,4 milliárd dollárra emelkedtek. Az Intel elsősorban a PC-piac erősödésének tulajdonította a növekedést.

A PC-piac szárnyalása az AMD eredményére is pozitív hatással volt - ahogy laptop- és szerverprocesszorainak áremelkedése is - jelentette ki Meyer.

A cégek megállapításait az IDC kutatása is alátámasztja, melynek eredményei szerint a 2010-es év első három hónapjában a PC-kiszállítások volumene 24,2 százalékkal 79,1 millió darabra nőtt.

Az AMD az idei év második felében kezdi meg 32 nanométeres technológiával készülő chipjei sorozatgyártását; gyorsabb és energiatakarékosabb termékei várhatóan a jövő év első felében jelenhetnek meg a piacon - mondta Meyer.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.