Hirdetés
. Hirdetés

Újabb rejtélyes Apple-bejelentésről pletykálnak

|

Egy ismert elemző szerint a gyártó január végén New Yorkban mutatja be új, elektronikus könyvekkel és magazinokkal kapcsolatos fejlesztéseit. Az állítólagos sajtóesemény hírével az All ThingsD és a TechCrunch is foglalkozott.

Hirdetés

iBook az Apple-től
iBook az Apple-től

Zeus Kerravala, a ZK Research elemzője iparági pletykákra és „saját forrásokra" hivatkozva azt állítja, hogy az Apple január végén egy New York-i sajtótájékoztatón mutatja be legújabb fejlesztéseit. „Valamilyen médiával kapcsolatos esemény lesz" - nyilatkozta Kerravala. „Valószínűleg (elektronikus) könyvekkel, magazinokkal és az iBookkal foglalkozik majd. Legalábbis erre utal az a tény, hogy New Yorkban tartják."

Az elemző véleményét alátámasztani látszik, hogy az elmúlt napokban több elismert orgánum, így az AllThingsD és a TechCrunch is foglalkozott az állítólagos Apple esemény hírével.

Kerrevala szerint a helyszín mellett (New York az utóbbi időben az elektronikus könyv- és lapkiadás fellegvárává vált) az Apple stratégiája is arra utal, hogy az iBook lehet a titokzatos sajtótájékoztató témája. „Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a könyv- és magazinpiaci debütálásuk nem volt egy sikertörténet" - húzta alá Kerravala. Az Apple eddig minden igyekezete ellenére sem tudta saját terepén megszorítani a piacvezető Amazon.com-ot, így várható, hogy új fejlesztések és az azokhoz kapcsolódó marketinghaddelhadd révén próbálnak javítani a pozícióikon.

A szakember szerint várható, hogy az Apple alaposan átszabja az iOS-eszközökön futó iBook alkalmazást, amelyet az iCloudon keresztül a Mac-felhasználók számára is elérhetővé tesz majd. „Az iCloud sokoldalú felhasználhatósága lehetővé teszi az Apple számára, hogy bármely eszközén terjessze a tartalmakat" - hangsúlyozta Kerravala.

A gyártó a közelmúltban több könyv- és lapkiadóval is tartalomfejlesztési megállapodást kötött; az elemző biztosra veszi, hogy a január végi sajtóeseményen újabb szerződések aláírásáról is beszámolnak majd. Ahogy arról a Fox News és a MacRumors is írt, nem lehetetlen, hogy a cég a digitális tankönyvek piacán próbál majd terjeszkedni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.