Hirdetés
. Hirdetés

Újból céget vásárol fel a Cisco

|

Folytatódnak az akvizíciók a világ legnagyobb internetes hálózati cégénél. A Cisco ugyanis megvásárolja a Scansafe nevű, webes biztonsági szoftverszolgáltató társaságot. A vételár 183 millió dollár.

Hirdetés

A Cisco várakozásai szerint a webes biztonsági piac 2012-re 2,3 milliárd dollár volumenre nőhet, amiből érthető módon nem szeretne kimaradni az elmúlt hetekben egyre aktívabban terjeszkedő vállalat. Ráadásul a ScanSafe piacvezetőnek számít a webes biztonsági szoftverszolgáltatások (SaaS) piacán, ügyfelei között pedig egyaránt található multinacionális nagyvállalat és egészen kis vállalkozás is.

Várhatóan a ScanSafe megoldásait az AnyConnect VPN Client nevű biztonsági programba integrálja majd a Cisco Systems Inc., amely 2007-ben hasonló szándékkal vásárolta fel az IronPort Systems nevű céget is.

A Cisco 183 millió amerikai dollárnyi készpénzt fizet a Scansafe-ért, valamint ezen felül munkaerő-megtartó juttatást is biztosít, aminek részletei azonban nem ismertek. Az akvizíció várhatóan a 2010-es pénzügyi év második negyedévében zárulhat. A felvásárlás után a ScanSafe a Cisco Tom Gillis alelnök irányítása alatt álló biztonsági részlegébe (STBU) olvad be.

A Cisco ebben a hónapban már két másik akvizíciót is bejelentett: a Starent Networks céget,  illetve a Tandenberg videokonferencia megoldásszállítót veszi meg.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.