Hirdetés
. Hirdetés

Újdonságok az IFA-n

|

Javában zajlik Berlinben az IFA 2009 szórakoztató elektronikai kiállítás. Összefoglaltuk az eddigi legérdekesebb bejelentéseket.

Hirdetés

A Fujitsu Technology Solutions az IFA-n mutatta be a CELVIN termékcsaládot, azon belül két új nagy teljesítményű hálózati szervert az otthoni felhasználók és a mikrovállalkozások számára. A CELVIN NAS Server Q600 és CELVIN NAS Server Q700 központosítják a háztartás vagy a vállalat adatait, és operációs rendszertől (Windows, Mac vagy UNIX) függetlenül minden eszköz számára elérhetővé teszik azokat. Az új rendszer a videojátékok rajongóinak figyelmére is számot tarthat, mivel egyes játékkonzolok (pl. az X-Box 360 és a Sony PS 3) a CELVIN NAS szerveren keresztül is tudják streamelni a videókat. Az eszközök biztonsági másolatkészítő, nyomtató vagy fájlszerverként is jól használhatók. A Fujitsu különleges adatmentési koncepciót is kínál hozzájuk, sokféle beállítási lehetőséggel.

A Toshiba kevesebb, mint egy hónapja jelentette be, hogy elkezdi a Blu-ray termékek gyártását. Most bemutatta az első BD lejátszóját. A BDX2000 ez év végén lesz kapható, és a MD Live legújabb, 2.0 profilját támogatja, amely extra interaktív tartalmakat tölt le internet-csatlakozáson keresztül. A készülék full HD (1080p) felbontást nyújt és támogatja a Dolby TrueHD és a DTS HS audio formátumot. Árat nem közöltek. A cég bejelentette a Satellite P500 laptopot is, ami BD-RW meghajtót tartalmaz.

A FujiFilm 3D álló és video képek készítésére alkalmas digitális kamerát jelentet meg októberben az európai piacon. A Finepix Real 3D W1 ára 499 euró lesz. A készülék két lencsével, illetve két 10 megapixeles szenzorral dolgozik. A kioldó lenyomásakor a két érzékelő egyszerre rögzíti a képet és a kettő egybedolgozásával készül a három dimenziós kép. A Fuji megoldásának előnye, hogy nem kell speciális szemüveg a 3D hatás érzékeléséhez, viszont a hatás csak bizonyos szögben érvényesül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.